Het sportieve plaatje van 2018.

We mogen niet klagen over de diverse podiums in alle kategoriën. Het zijn namen die niet zullen misstaan in onze erelijst. De Trofee Sylvain Geboers werd gewonnen door de Nederlander Glenn Coldenhof voor Shaun Simpson en Yentel Martens. Bij de Trofee Joël Roelants kregen we de Amerikaan Thomas Covington op de hoogste trede voor lokale man Jago Geerts en Anthony Rodriguez. Bart Goelen mocht zijn trofee overhandigen aan die andere lokale man, Andy Truyts. Hij was te snel voor Tallon Verhelst en Joshua Feytons. Alle uitslagen zijn hier terug te vinden.

De beelden en foto's van 2018.

Zowel de VRT als onze plaatselijke mediapartner RTV had een cameraploeg naar onze organisatie gestuurd. RTV had voornamelijk aandacht voor lokale man Jago Geerts, terwijl de VRT meer aandacht had voor Liam Everts.
De reportage van VRT over Liam Everts via deze link
De reportage van RTV over Jago Geerts via deze link
Voor wie liever naar wat foto's kijkt, hier vindt U een aantal foto's van onze geslaagde wedstrijd
Het zit er weer op ....

onze organisatie van 2018. We mogen zeggen dat het een succes was. De publieke belangstelling was één van de betere van de afgelopen jaren. We kunnen dus niet anders dan U allen te bedanken voor uw komst. Met 220 piloten hadden we iets minder deelnemers dan in 2017, maar ongeveer evenveel als in 2016. Ook aan alle piloten, bedankt dat U zich bent willen komen moe maken op onze loodzware zandduin. Maar evenzeer de sponsors, de gemeente Balen en Mol, de mensen van de BMB, de vele medewerkers van de club, allen die ook maar het kleinste beetje hebben bij gedragen tot het welslagen van onze cross van 15 augustus 2018,... . Aan ieder van U: van harte bedankt voor uw steun, meedewerking en vertrouwen in onze club. De Keiheuvel nog terug in zijn oorsponkelijke vorm brengen en we kunnen reeds beginnen denken aan onze organisatie van 2019. Hopelijk zien we jullie dan allemaal terug, en je mag gerust dan nog wat vrienden, kennissen of familie extra meebrengen.

De toestand van de Keiheuvel op dinsdag 14/08.

Hij is er bijna klaar voor, de roemrijkste duin van de Kempen, zeker in motorcross middens. Klaar om een paar honderd piloten te ontvangen en hopelijk een paar duizend toeschouwers om die piloten te komen bewondere en aan te moedigen. Het weer lijken we dit jaar volgens de laatste voorspellingen in ieder geval volledig mee te hebben. Met een temperatuur van een graad of 25, droog en geleidelijk aan zonnig weer. Foto's van vandaag zijn hier te vinden.

Op maandagavond 13 augustus stond de teller op 107 ....

wat betreft het aantal ingeschreven niet BMB piloten. 16 inters 500cc, 15 inters 250cc, 9 nationalen 500cc, 6 nationalen 250cc, 11 beloften, 8 juniors 500cc, 16 juniors 250cc, 9 seniors 500cc, 9 seniors 250cc en 8 jeugd rijders. Vermits er ook nog een resem BMB piloten deelnemen, zorgt dit er wel voor dat de kategoriën van de juniors 250-500cc en van de seniors 250-500cc ondertussen vol zitten. In de overige reeksen (inters-nat 500cc, inters-nat 250cc, beloften en jeugd) is er nog wel ruimte om een aantal niet BMB piloten toetelaten tot de wedstrijd. Zij kunnen zich dus nog aanmelden. De federaties, die buiten de BMB, de meeste deelnemers leveren zijn trouwens de volgende: VLM komt met 31 piloten, de KNMV met 24, de VMCF met 9 en er zijn 14 rijders die een vergunning afsloten voor 1 dag.
Zaterdag 11 augustus, instapdag op de Keiheuvel.

Net als de afgelopen jaren, vond er ook dit jaar enkele dagen voor onze internationale wedstrijd een instapdag plaats voor de lokale jeugd en aantal minder validen. De hele dag konden ze genieten van een diverse aktiviteiten die werden gehouden op de Keiheuvel. Meerijden in een oude terreinwagen en buggy, passagier zijn in een zijspan. Een tochtje maken met de mountainbike. Of zelf rijden met een quad of kleine motor. Dit alles onder begeleiding van een resem ervaren begeleiders die op het (aller) hoogste niveau zelf actief zijn geweest in de motorcross. Foto's van deze dag vindt U hier terug.
Prachtweekend voor onze clubpiloten.

Tijdens het eerste weekend van augustus werd de GP van België verreden op de Heeserbergen in Lommel. Op pakweg 10 kilometer van onze roemruchte duin in Balen reden onze twee clubpiloten in de Mx2 klasse naar een mooi resultaat. Brent Van Doninck zette met een 10 plaats één van zijn betere prestatie van het afgelopen seizoen neer. Nog beter deed het jonge talent van KMC Mol, Jago Geerts. De eerste reeks wist hij te eindigen op een verdienstelijke 7 de plaats, maar in de tweede reeks verbaasde hij ons pas echt. Als 6 de passeerde hij na 1 ronde aan de finish lijn, maar na ruim 30 minuten, moest hij enkel nog de huidige leider in het WK voor laten. Een prachtige tweede plaats was zijn deel. Met een 4 de plaats viel hij net naast het podium, maar zijn steeds groeiende supporters schare was meer dan tevreden. Supporters die, in hun nu reeds gekende rode uitrusting, ook op 15 augustus in ruime getale zullen aanwezig zijn op de Keiheuvel. Een videoverslag van Jago is trouwens te vinden op de site van onze media partner RTV. U vindt daar trouwens ook een reportage van die andere lokale crosser, Kevin Strijbos. Ook Jens Getteman wist afgelopen weekend een internationale wedstrijd te winnen. In Gerstetten won hij beide reeksen tijdens de voorlaatste proef om het Duits kampioenschap open.
Ook Alessandro Lupino aanwezig op de Keiheuvel

Vandaag mochten we de inschrijving ontvangen van de Italiaan Alessandro Lupino, momenteel 13 de in de tussenstand van het WK MxGP. Het is de 15 de niet BMB piloot die zich aanmeld in de kategorie der internationalen 500 cc. Het zijn er ondertussen ruim 75, de niet BMB piloten die komen deelnemen aan onze cross op de Keiheuvel. Maar er is nog plaats. De piloten zitten momenteel mooi verdeeld over de diverse kategoriën. Hopelijk komen ook de BMB piloten zelf in ruime getale naar onze halfoogstklassieker, zodat we telkens een vol starthekken hebben.
Hoe kan ik me nog inschrijven voor de wedstrijd van 15 augustus?

Hieronder een woordje uitleg.

Piloten van een federatie verbonden aan de FIM hebben altijd startrecht op voorwaarde dat ze een internationale vergunning hebben (Wereld of Europees) en/of een starttoelating hebben. Verder is er een samenwerkingsakkoord met de UMC waardoor de licentiehouders van de VLM (en JMS), VMCF, MC Lille en AMC Genk startrecht hebben aan dezelfde voorwaarden dan deze van de VMBB en FMWB of andere federaties aangesloten bij de FIM.
Er is tevens ook bepaald dat deze piloten in tegenstelling tot andere wedstrijden ook recht hebben op prijzengeld.
Dit geldt dus niet voor piloten aangesloten bij de MCLB, AMPL, FPCNA of andere (zoals MON uit Nederland). Zij dienen een licentie voor 1 manifestatie te nemen en hebben geen recht op prijzengeld.

Piloten die meerderjarig zijn kunnen ter plaatse een licentie voor 1 manifestatie afsluiten.
Licentie voor 1 manifestatie voor minderjarigen: zij mogen enkel starten als ze dit document tegen uiterlijk 10/08/2018 aan het VMBB-secretariaat bezorgen. Het document dient zowel volledig ingevuld en ondertekend te zijn alsook vergezeld van een kopie van het inlichtingsblad van de identiteitskaart van de minderjarige en de drager(s) van het ouderlijk gezag en/of voogd en toeziende voogd, alsook moet de betaling gebeurd zijn. De toelating van de dragers van het ouderlijk gezag of voogd en toeziende voogd moet door de gemeentelijke administratie worden gemachtigd.

Nationale en internationale piloten kunnen zich inschrijven via volgende link: http://www.fmb-bmb.be/nl/content/entryform-motocross-belgian-masters-2018.
Andere categorieën dienen zich in te schrijven via de club via het gekende mailadres kmcmol@telenet.be
Nog twee weken te gaan tot 15 augustus. Hoe staat het met de niet BMB vergunninghouders?

Hun inschrijvingen komen voorlopig vrij goed binnen. AL kan het altijd nog beter, maar meer info hieromtrent in een ander artikeltje. We zitten ondertussen aan 66 niet BMB piloten, die we in een aantal lijstjes zouden kunnen gieten. Volgens de kategorie waar ze zijn ingeschreven. 10 internationalen 500, 11 internationalen 250, 4 nationalen 500, 3 nationalen 250, 7 beloften, 6 jeugd rijders, 5 junioren 500, 10 junioren 250, 6 senioren 500 en 3 senioren 250. 21 Nederlanders, 19 Belgen, 3 Amerikanen, 5 Italianen, 2 Britten, 2 Grieken, 2 Bulgaren, 2 Finnen en voorts 1 Noor, 1 Zweed, 1 Nieuw-Zeelander, 1 Venezolaan. Van de 66 piloten zijn er 15 VLM'ers en 3 piloten van de VMCF.
Ook een aantal piloten werden aan de micro gevraagd

Nadat de voorzitter Karl Aerts en confrator Leon Van Gestel de genodigden had toegesproken, kwam ook Servais Verherstraeten, volksvertegenwoordiger en CD&V fractieleider in het Parlement nog aan het woord.
Eindigen deed Leon door een paar gerichte vragen te stellen aan enkele aanwezige piloten. Enkele quotes van wat ze hadden te vertellen kan u vinden onder lees meer ....

Een mijmering van onze speaker op 15 augustus

Afgelopen dinsdag werd onze organisatie aan een aantal genodigden voorgesteld. Reeds voor de 12 keer mocht Leon Van Gestel het geheel aan elkaar praten. Wat hij de aanwezige wist te vertellen, vindt U hieronder terug.
Wat is er toch aan de hand met onze sport? De motorcross is in sneltreinvaart aan het internationaliseren. Niet alleen inzake deelnemers, maar ook naar GP-wedstrijden. Tot voor kort was het WK – met enkele uitzonderingen die de regel bevestigen – een Europese aangelegenheid. Wie nu een blik werpt op de kalender 2019 stelt vast dat liefst 4 wedstrijden in Azië worden gereden en eentje in Zuid-Amerika. Tel daar Rusland en Turkije nog eens bij. Met de MXoN er bij een totaal van 21 wedstrijden. Voeg daarbij nog eens het aantal rustweekends dat ingepast moet worden na een GP in verre contreien. Want de teams moeten ook regroeperen. Het wereldkampioenschap floreert, maar is zijn eigen leven gaan leiden. Omdat de promotor in zijn eigen behoeften voorziet middels de EK-wedstrijden, die hij slim onder zijn vleugels nam. Dat maakt dat er voor de lokale organisatoren een pak minder interessante data en/of rijders beschikbaar zijn. Bovendien zit men in Spanje, Duitsland, Frankrijk en Nederland met een sterke concurrentie naar de beschikbare toppers voor de nog beschikbare dagen.
Lees meer ....
De affiche voor 2018.

Ze is er, de affiche voor onze internationale motorcross van 15 augustus. De voornaamste piloten van Belgische zijde zijn Jago Geerts, Kevin Strijbos, Brent Van Doninck, Steve Ramon, Ken De Dijcker, Yentel Martens, Greg Smets, Jens Getteman, Dietger Damiaens, Jeffrey Dewulf, Jeremy Delince en Kevin Fors. De internationale deelnemers zijn voorlopig Max Nagl, Shaun Simpson, Glenn Coldenhoff, Thomas Covington, Anthony Rodriguez, Lars Van Berkel, Harri Kullas, Petar Petrov, Micha-Boy De Waal, Emil Weckman, Lars Griekspoor, ....
15/08 Arminas Jasikonis, een nieuwe naam op de erelijst?

De echt vroege vogels konden droog naar de Keiheuvel komen, maar rond een uur of 10 begon het redelijk te regenen. Gelukkig niet al te lang zodat er 's namiddags toch nog een behoorlijk aantal toeschouwers op de Keiheuvel vertoefden. In de trofee Sylvain Geboers zagen ze Arminas Jasikonis naar de overwinning rijden, voor Max Nagl en Kevin Strijbos. Net als bij de inters Mx1 was er ook bij de inters Mx2 een band tussen de winnaar en de naamgever aan de eretrofee. Joel Roelants mocht immers de beker overhandigen aan Thomas Covington, die won voor Brent Van Doninck en Tomas Kohut. Alle uitslagen van alle reeksen vindt U onder deze link. Een fotoreportage vindt U hier.
14/08 Hoe ligt de Keiheuvel erbij op maandagavond?

Zijn we klaar voor onze jaarlijkse klassieker op de Keiheuvel? We denken van wel. De omloop ligt er perfect bij, de sponsors hebben allemaal een schoon plaatsje gekregen, we hebben gezorgd voor een prima geluidsinstallatie zodat iedereen de speaker kan horen, de nodige kramen om iedereen van wat eten en drinken te voorzien zijn aanwezig, ... Hopelijk zijn ook jullie morgen talrijk aanwezig op de Keiheuvel zodat we 's avonds met een goed gevoel aan de editie van 2018 kunnen beginnen denken. Wat foto's van de Keiheuvel op maandagavond vind je op volgende link .
12/08 Een rondje over de Keiheuvel

De meeste piloten en toeschouwers zullen de layout van de Keiheuvel omloop wel kennen. Maar voor de toeschouwers die voor de eerste keer naar onze cross komen kijken, of voor de piloten die aankomende dinsdag voor de eerste keer achter het starthek staan op de Keiheuvel, hebben we een klein fotorelaas gemaakt van ons circuit. Er is trouwens een kleine wijziging aan de omloop ten op zichte van de vorige jaren. In het 'noordelijke' deel is er terug een extra lus toegevoegd. Vroeger had men er drie lussen, de laatste jaren eentje, nu zijn het er 2. De foto's vind je op deze link .
12/08 De jaarlijkse instapdag

Voor de 15 de keer werd de plaatselijke jeugd door KMC Mol uitgenodigd om deel te nemen aan hun Instapdag. In tegenstelling met de meeste vorige edities verliep de voormiddag eerder nat. Vanaf 's middags stopte het gelukkig met regenen zodat iedereen toch ook nog wat droge rondjes kon afwerken. Net als de voorgaande jaren waren er een aantal ervaren lesgevers en begeleiders aanwezig zodat alles in een aangename sfeer verliep. Ook een aantal minder validen waren present voor een ritje op een zijspan, quad of in een oldtimer. Een fotoreeks van deze mooie dag is hier terug te vinden.
Bijkomende namen voor 15 augustus

De afgelopen dagen werden nog een aantal extra piloten gecontracteerd om deel te nemen aan onze wedstrijd op 15 augustus. Met Romain Febvre zal er een tweede ex-wereldkampioen aanwezig zijn. Hij komt samen met zijn Franse landgenoot, en momenteel één van de toppers in de Mx 2 klasse, Benoit Paturel. Ook Jeffrey Dewulf zal van de partij zijn, net als Lars Griekspoor, Michael Ivanov en Filip Bengtsson. Te samen met de namen hieronder al een sterk deelnemersveld bij de inters.
Deelnemers voor 15 augustus

De eerste piloten die op dinsdag 15 augustus van de partij zullen zijn op de internationale motorcross van de Keiheuvel in Balen zijn ondertussen bekend. De twee 'lokale mannen' met de nodige naam en faam Kevin Strijbos en Jago Geerts. De winaar van 2016 en voordien al meerdere keren op het podium: Shaun Simpson. Van de diverse GP fabrieksteams komen verder Max Nagl, Thomas Covington, Armanis Jasikonisen en Brent Van Doninck, Voorts 2 voudig ex wereldkampioen Steve Ramon.Hij ligt al een tijdje in de lappenmand en de vorige 3 keren moest hij forfait geven, maar in 2017 wil Yentel Martens er opnieuw bijzijn. Voor het 24 MX Honda team komen Ken de Dijcker en Damon Graulus. Jeremy Delince, Kristof Salaets en Herjan Brakke maken voorlopig het plaatje compleet. Tot slot nog enkele clubpiloten met Jens Getteman, Dennis Verbruggen, Kenny Vandueren en Andy Truyts. Maar KMC Mol kennende komen hier allicht de volgende dagen en weken nog wat namen bij.
In 2017 opnieuw een internationale wedstrijd op de Keiheuvel

Het wordt met de jaren moeilijker om een motorcross organisatie rond te krijgen, maar toch blijven we volharden. We zijn nog met een tiental clubs die één of meerdere organisaties op de BMB kalender plaatsen. 12 wedstrijden zijn er in 2017 waar de BMB vergunningshouders om BK punten kunnen strijden. KMC Mol zit met zijn datum van 15 augustus dit jaar ook niet ideaal. Op 13 augustus is er de GP in Zwisterland, op 20 augustus wordt er ééntje verreden in Zweden. Toch blijven we trouw aan onze datum en locatie, zoveel 'klassiekers' zijn er op MX gebied niet meer. We hopen dat we alle BMB vergunningshouders, en een hele resem piloten uit de overige bonden, op 15 augustus een plezante crossdag kunnen bezorgen op een circuit dat nog motorcross geschiedenis uitademt. We zullen ook trachten een aantal kleppers naar de Keiheuvel te halen, maar dat wordt nog even afwachten. De namen volgen in de aanloop naar 15 augustus.
Hieronder vindt U de nieuwsberichten van voor 2017
15 augustus: Shaun Simpson eindelijk op het hoogste schavotje

Hij heeft er een tijdje moeten op wachten, de vorige jaren strandde hij telkens op de tweede plaats, maar afgelopen maandag heeft hij eindelijk voor de eerste keer de fel begeerde trofee Sylvain Geboers weten te winnen. En niet op een diefje. Neen, met drie reekszeges zorgde hij ervoor dat lokale man Kevin Strijbos naar de tweede plaats werd verwezen. Regerend wereldkampioen MXGP Romain Febvre vervolledigde het podium op de derde plaats. Alle uitslagen van 15 augustus 2016 vindt u hier, een fotoreportage van deze aangename motorcrossdag op volgende link. Nog twee dagoverwinningen te gaan voor Shaun Simpson en hij kan de wisseltrofee Sylvain Geboers de zijne noemen.
13 augustus: de jaarlijkse instapdag

Vandaag vond naar jaarlijkse gewoonte de instapdag van motorclub KMC Mol plaats op de Keiheuvel in Balen. Een aantal jongeren uit de streek kregen de kans om kennis te maken met ‘het crossen’. Is het de bedoeling om een nieuwe Eric Geboers, Dirk Geukens of Jago Geerts uit de Balense jeugd te plukken? Niet echt. Het opzet is eerder om hen een aangename dag te bezorgen, net als voor een aantal mindervaliden en hun begeleiders, en hun zo warm te maken om voortaan op 15 augustus naar onze klassieker op de Keiheuvel te komen. Het is voor het nieuwe Balense talent Jago Geerts immers zeer aangenaam om de komende jaren zijn thuiswedstrijd te kunnen rijden met heel wat lokaal volk naast den draad. Foto’s van deze instapdag zijn hier te vinden.
Nog enkele bijkomende namen

KMC Mol heeft snel op de bal gespeeld en de nieuwbakken fabriekspiloot van het Suzuki MXGP team, waar onze eigenste Sylvain Geboers nog steeds 'supervisor' is, aangetrokken. Armanis Jasikonis zou een behoorlijk snelle zandrijder zijn die zijn mannetje kan staan op de Keiheuvel. Verder komen ook Jeffrey Dewulf, altijd vooraan te vinden in de Belgische wedstrijden, en het volledige Creymert team met onder andere Iker Larranaga naar Balen.
Affiche 2016.

Ook in 2016 heeft KMC Mol getracht om een attractief deelnemers veld samen te stellen voor hun klassieker van 15 augustus. Met meervoudig wereldkampioen Mx2 Jeffrey Herlings, de laatste Belgische wereldkampioen in de koninginne klasse Steve Ramon, Max Nagl, Shaun Simpson, lokale man Kevin Strijbos, Ken de Dijcker, Benoit Paturel, Petar Petrov, Davy Pootjes, Yentel Martens, Damon Graulus, Jeremy Delince en clubpiloten Brent Van Doninck, Jens Getteman, ... zijn er heel wat kleppers die zullen strijden voor punten voor het BK.
Timing voor 15 augustus.

Ondertussen is ook de timing voor maandag 15 augustus opgesteld. De trainingen beginnen 's morgens om 8h15. Om 10h30 worden de piloten voor de eerste reeks achter het starthekken verwacht waarna er tot 17h30 in totaal 13 reeksen zullen worden betwist. Hopelijk zorgt dit voor voldoende sportief spektakel op de Keiheuvel om U allen een aangename motorcrossdag te bezorgen.


Ook dit jaar een instapdag.

Voor de twaalfde maal op rij zorgt KMC Mol ook dit jaar, op zaterdag 13 augustus, voor een instapdag. Jongeren uit de gemeente Mol, Balen en 6 randgemeenten kunnen zich hiervoor inschrijven. Ook voor een 20 tal mindervaliden en hun begeleiders wordt er via een aantal activiteiten voor een aangename dag gezorgd. Meer info rond dit gebeuren vindt U één van de volgende dagen onder de knop instapdag.
Opnieuw een BK Motorcross op 15 augustus 2016.

Na 2 jaar een internationale wedstrijd krijgen we in 2016 opnieuw een BK motorcross op de Keiheuvel. In 2013 waren we afgestapt van onze traditionale datum om toch een BK te kunnen organiseren, maar het voelde niet goed aan. Daarom werd er in 2014 en 2015 terug gegrepen naar 15 augustus. Zonder BK omdat we er tijdens de wintermaanden telkens vanuit gingen dat we teveel concurentie zouden onder vinden van verre GP's die telkens het weekend vlak voor of na 15 augustus zouden plaats vinden. Evenveel keer vond deze GP uiteindelijk niet plaats, maar telkens was de tijd te kort om toch nog een BK te organiseren. In 2016 ondervinden we deze problemen niet en dus kunnen we nog eens op een 'normale' manier toe leven naar moederkesdag en onze internationale 'BK' motorcross.
Hieronder vindt U de nieuwsberichten van voor 2016
15 augustus

Gelukkig begon de dag nog droog en was de zon af en toe te zien. Maar eindigen deden we opnieuw in de regen. Lokale man Kevin Strijbos trok er zich niet veel van aan en nam voor het tweede jaar op rij de wisselbeker van zijn teambaas mee naar Gerheide. Ook in 2007 was hij reeds een keer winnaar, maar toen stond na afloop nog de 'lange' rit naar Wuustwezel op het programma. Op twee vonden we Shaun Simpson, sinds een goed jaar ook ontzettend sterk in de GP's en de laatste podiumtrap werd ietwat verrassend, maar zeker niet minder verdient, ingenomen door de Zweed Filip Bengtsson. In de Joël Roelants Trophy werd Petar Petrov winnaar voor Harri Kulas en clubpiloot Brent Van Doninck. Het podium bij de Bart Goelen Trophy : 1. Francesc Mataro Villar, 2. clubpiloot Nick Geukens en op 3 Joni Coemans. De volledige uitslag van vandaag is terug te vinden op www.mylaps.com .
14 augustus: de laatste voorbereidingen.

De Keiheuvel was er op vrijdag namiddag zo goed als klaar voor om U allen morgen in grote getalen te mogen ontvangen. De geluidsinstallatie werd geplaatst. De sponsors kregen een plaatsje naast het circuit. De eerste piloten kwamen aan. Verder is de omloop zowat identiek aan deze van vorig jaar. Enkel aan de noordkant, waar vorig jaar enkele lussen wegvielen, is een kleine aanpassing gebeurt. Men rijdt dit jaar een klein beetje verder op het vroegere circuit, waarna men links afslaat. Op deze manier is er een extra bocht in het circuit gekomen. Ook is op een aantal plaatsen het circuit breder geworden. En de publiekstent kreeg terug haar plaats van voor de GP van 1998, dichter bij de start. Foto's van vandaag vindt U hier.
12 augustus: opnieuw een geslaagde instapdag.

Naar jaarlijkse gewoonte vindt er enkele dagen voor de internationale motorcrosswedstrijd van 15 augustus een instapdag plaats op de Keiheuvel in Balen. Voor de elfde keer op rij werd de jeugd uit de gemeente Mol, Balen en 6 omliggende gemeente uitgenodigd om op een aangename, actieve manier kennis te maken met het motorcrossen. Het is niet meteen de bedoeling om een nieuwe Geboers familie, of kleppers als Dirk Geukens, André Vromans, Jaak Van Velthoven, Joël Smets, Jacky Martens, … te ontdekken. Het ligt eerder in de bedoeling van KMC Mol om jongeren te laten kennis maken met deze attractieve sport, zodat ze er nadien, passief of actief, nog veel plezier kunnen aan beleven. Naast deze jongeren probeert de club ook ieder jaar een aantal mindervaliden, en hun begeleiders, een prettige dag te bezorgen. De volledige omschrijving van het project vindt U hier terug . De overige werkzaamheden aan de omloop gingen trouwens gewoon verder.
Een ruime fotoreportage vindt U onder deze link
Gekwetste GP piloten, ook KMC Mol ontkomt er niet aan, maar....

men probeert wel een aantal vervangers aan te trekken. De kopman van het KTM MX2 team, Jeffrey Herlings, wordt vervangen door zijn teammaten Pauls Jonas en Davy Pootjes. Ook Jacky Martens zit met een geblesseerde piloot, namelijk Aleksandr Tonkov. Tonkov werd binnen het team voor een aantal GP's vervangen door Harri Kulas. Deze Kulas zal op 15 augustus ook aanwezig zijn. Ken de Dijcker verkeert ook al een aantal weken in de ziekenboeg en zal dus niet van de partij zijn. Wel extra aangetrokken zijn onder meer nog de Zuid-Afrikaanse ex wereldkampioen Tyla Rattray, Filip Bengsston en Jeffrey Dewulf. Uit de liefhebbers rangen komen onder andere Manuel Priem en Kenny Vandueren.
Ook dit jaar een instapdag.

Voor de elfde maal op rij zorgt KMC Mol ook dit jaar, op 12 augustus, voor een instapdag. Jongeren uit de gemeente Mol, Balen en 6 randgemeenten kunnen zich hiervoor inschrijven. Ook voor een 20 tal mindervaliden en hun begeleiders wordt er via een aantal activiteiten voor een aangename dag gezorgd. Meer info rond dit gebeuren vindt U onder de knop instapdag.
De affiche van 2015.

Door het wegvallen van de GP van Brazilië in het weekend van 15 en 16 augustus zijn we er wat later mee dan de afgelopen jaren, maar hier is hij dan. De affiche van 2015 met daarop de namen van de voornaamste deelnemers. Nieuw dit jaar is dat men 5 reeksen krijgt aangeboden met WK piloten. De MX2 toppers (Graulus, Van Doninck, Getteman, Paturel, Petrov,Tonkov, Herlings, ...) zullen strijden om de Trofee Joël Roelants, terwijl de MxGP piloten (Strijbos, Van Horebeek, De Dijcker, Ramon, Simpson, Waters, Butron, Ferris, ...) zullen uitkomen bij de inters MX1. Zij zullen proberen de felbegeerte Trofee Sylvain Geboers te bemachtigen.Hieronder vindt U de nieuwsberichten van voor 2015
Een Filmpje van onze organisatie.

De firma Racing-Action maakte een 26 minuten durend filmpje van de Flanders Masters Motorcross op de Keiheuvel. Het resultaat vindt U terug op volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=yv9caIac1BA
De laatste voorbereidingen op de Keiheuvel.

Het starthekken staat er, de lus voor de timing is aangesloten, de eerste piloten stromen toe, voor de speakers van dienst staat er een schoon geluidsinstallatie ter beschikking, de meeste sponsorborden hebben een plaatsje gekregen, de dranktentjes zijn opgebouwd, een aantal hamburger en frietkramen zijn langsheen de omloop geplaatst, Sylvain Geboers heeft zelfs de grote teamtruck mee gebracht, … . De Keiheuvel is er met andere woorden volledig klaar voor. Een stand van zaken op donderdag om een uur of 7 ’s avonds is te vinden op deze link.
Een rondje over de Keiheuvel.

Een plattegrond van de Keiheuvelomloop, editie 2014, verscheen reeds eerder op de site. Ondertussen is het circuit echter ook volledig klaar op de Keiheuvel zelf. Buiten het feit dat de omloop met enkele honderden meters is ingekort, is het circuit dit jaar ook volledig afgezet met nadarhekken, zodat de toeschouwers extra veilig staan. Hoe de Keiheuvel er op 12 augustus bijligt is te zien op deze link.


G-SPORTFONDS.

De V.Z.W. Koninklijke Motorclub Mol is G-sportfan en steunt het G-sportfonds van de provincie Antwerpen. Het G-sportfonds wil taboedoorbrekend werken en personen met een handicap alle kansen geven om de sporten en te bewegen. Want iedereen verdient een sporttoekomst, handicap of geen handicap.
Wil jij net zoals de Koninklijke Motorclub Mol het G-sportfonds steunen? Dat kan. Registreer je vandaag nog als G-sportfan via de website www.gsportfonds.be. Het kost je niets enkel twee minuten van je tijd. We zijn op zoek naar 10.000 G-sportfans dus we hebben je nodig!
Lees meer ...
Timing en licht gewijzigde omloop .

Ondertussen is ook de timing voor onze wedstrijd op 15 augustus definitief. De inters Mx1-Mx3 zullen 3 reeksen betwisten, terwijl de inters Mx2/125cc samen met de nationalen Mx2/125cc 2 maal achter het starthek zullen verschijnen. Het circuit werd aan de noordkant iets ingekort.
Klik op de knop 'info' om de omloop en timing op een groter formaat te bekijken

Winnaar van 2013 opnieuw van de partij.

Omroeper Leon Van Gestel wist het in Kester al te vertellen, er werd zwaar jacht gemaakt op Jeffrey Herlings om hem aan de start te krijgen op de Keiheuvel. Gelukkig kende KMC Mol meer geluk dan het verrenigd jagersgild dat enkele maanden geleden in Mol nog massaal jacht maakte op de aanwezige everzwijnen. Zij wisten de regerend wereldkampioen Mx2, en tegen 15 augustus misschien wel de kersverse wereldkampioen Mx2, te strikken om ook in 2014 te komen deelnemen aan hun klassieker op de Keiheuvel. Het zou wel eens best kunnen dat de jonge Nederlander voor de derde keer winnaar wordt. Hij zal dan ook meteen een nieuwe prachtige trofee aan zijn collectie mogen toevoegen, namelijk de Trofee Sylvain Geboers.

Voorlopige affiche in Kester te bewonderen.

Tijdens die andere klassieker op de BMB kalender is KMC Mol begonnen met de promotie van hun wedstrijd. De aandachtige toeschouwer heeft dan ook kunnen zien dat de deelnemers lijst ondertussen weer wat ruimer is geworden. Naast de reeds eerder gemelde namen, mag men van buitenlandse zijde ook nog de deelname verwachten van Petar Petrov, Herjan Brakke en Max Nagl. De Belgische delegatie wordt uitgebreid met Dennis Verbruggen, Kenny Vandueren, Jurgen Van Nooten, Andy Truyts, Jens Getteman, Jeremy Delince, Ken de Dycker en de nieuwe lokale man Kevin Strijbos.


Eerste piloten liggen onder contract voor 15 augustus.

De echte toppers moeten hun jawoord nog geven, maar toch kan KMC Mol reeds een aantal piloten bekend maken die op 15 augustus zullen deelnenemen. Voormalig wereldkampioen Steve Ramon, het Husqvarna fabrieksteam van Jacky Martens met Romain Febvre en Aleksandr Tonkov, ex GP winnaar Shaun Simpson. En voorts Marvin Van Daele, Kristof Salaets, Yentel Martens, Marc De Reuver en Damon Graulus. We zijn er van overtuigd dat we hier nog een aantal kleppers kunnen aan toevoegen, maar daar is het nog even op wachten. Trouwens ook een aantal piloten uit de liefhebbersbonden hebben reeds hun deelname bevestigd.
Grootste voormalig clublid zorgt voor ideale voorbereidingswedstrijd

Wat betreft lichaamsbouw was het zeker niet de grootste clubpiloot die we ooit hebben gehad. Zelfs bij Clementine en René hebben er ooit grotere kinderen in het bed gelegen. Maar sportief was Eric Geboers zonder de minste twijfel de sterkste clubpiloot die we ooit hebben gehad. Meer dan eens reed hij ook zijn thuiswedstrijd op de Keiheuvel. Als geen ander weet hij dus dat de nodige voorbereiding noodzakelijk is om tot een 'fatsoenlijk' resultaat te kunnen komen op de zwaarste zandcross die er nog op de BMB kalender staat.
En dus ging hij met de FIM en Youthstream onderhandelen of het niet mogelijk was om een degelijke voorbereidingswedstrijd op poten te zetten ter gelegenheid van de wedstrijd die genoemd is naar zijn grote broer Sylvain. Het lukte en dus vindt tijdens het eerste weekend van augustus op die andere zandomloop de ideale generale repetitie plaats tijdens van de GP van België.
Grote Prijs van Oekraïne verdwijnt van de kalender

Het geeft je als club natuurlijk een beetje een dubbel gevoel. Enerzijds ben je heel tevreden dat je U trouw publiek op 15 augustus toch een motorcrosswedstrijd van internationaal niveau zal kunnen aanbieden. Anderzijds kent iedereen de reden waarom de GP van Oekraïne van de kalender is gehaald.
EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE
Kim Clijsters steunt Everts & Friends


Op maandag 21 juli 2014 – onze Nationale Feestdag – vindt op het circuit van de Horensbergdam te Genk de 9de en voorlaatste editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ plaats, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel.
Omdat het steeds moeilijker wordt om voor motorsportactiviteiten, zelfs al gaat de opbrengst integraal naar het goede doel, sponsors aan te trekken, organiseert ‘Everts & Friends’ als aanloop naar de ‘Charity Race’ een crowdfunding-actie.
More...
EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE
Carmichael, Emig en Stanton komen naar Genk


Op maandag 21 juli 2014 – onze Nationale Feestdag – vindt op het circuit van de Horensbergdam te Genk de 9de en voorlaatste editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ plaats, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel.
Die dag zal Stefan Everts, tienvoudig wereldkampioen motorcross en momenteel aan de slag als Race Director bij KTM, opnieuw de strijd aangaan met z'n (ex-)collega's uit de MXGP- en MX2-klasse. En met Ricky Carmichael, met 16 AMA SX- en MX-titels en 150 profzeges de meest succesvolle Amerikaanse motorcrosser ooit. Het wordt dus een uniek en onvergetelijk weerzien tussen de twee beste rijders in de geschiedenis van het motorcross!
More...
Vreemdgaan: 1 keer volstaat voor KMC Mol

Toen de GP kalender voor het motorcrossseizoen 2014 werd bekend gemaakt, volgde er bij KMC Mol al meteen een diepe zucht. We zagen op 17 augustus immers de GP van Oekraine op de kalender staan. Wat moesten we doen met onze traditionele datum. Vorig jaar waren we met onze organisatie uitgeweken naar zondag 10 augustus. En net als vreemdgaan in een huwelijk voelde het raar aan. Er vloeide wel de nodige adrenaline in de aanloop naar de wedstrijd, er was de spanning omdat er toch een aantal zaken anders moesten worden geregeld, maar op de dag zelf wist eigenlijk iedereen het al: Neen, echt 'geweldig' voelt het toch niet aan om onze vertrouwde datum te verlaten.
Daarom werd er dan ook al vrij vlug voor gekozen om in 2014 terug te kiezen voor 15 augustus. Hopelijk vergeeft iedereen ons onze kleine misstap van vorig jaar en komen alle motorcross liefhebbers op 15 augustus opnieuw naar de schoonste duin van het land. Hoe we de wedstrijd juist gaan inkleden weten we nog niet, nu we een aantal vedetten zullen moeten missen, maar een motorcross feest zal de Flanders Master Motorcross ongetwijfeld opnieuw worden.
Hieronder vindt U de nieuwsberichten van voor 2014
Jeffrey Herlings de verdiende winnaar

Het was op voorhand wat bang afwachten. Geen cross op 15 augustus. Maar het weer, het spektakel op het circuit en de publieke belangstelling ernaast. Het viel allemaal reuze mee. Met een wereldkampioen als winnaar van onze jubileumeditie mogen we al evenmin klagen. In de 'nevenreeksen' waren er nog een aantal overwinningen en podiumplaatsen voor KMC Mol piloten zodat we er gerust kunnen in zijn dat er ook op sportief vlak nog een toekomst is voor onze 90 jarige club. Er rest ons dat ook niet veel anders meer dan iedereen te bedanken voor het welslagen van onze wedstrijd. De piloten, alle meedewerkers, sponsors, ... , maar vooral het talrijk opgekomen publiek. Zonder jullie is onze wedstrijd organiseren onmogelijk en vooral, zou de motivatie om er mee door te gaan vlug verdwijnen. Nu is die er absoluut nog wel en kunnen we er nog eens tegen voor 30-60-90 jaar.
Alle uitslagen van 11 augustus zijn hier te vinden.
Een eerste fotoreeks staat hier.
De laatste rechte lijn...

En neen, dan hebben we het niet over het stuk omloop waar morgen al de overwinnaars zullen worden afgevlagd. Wel de laatste zaken die nog moesten gedaan worden op de Keiheuvel. De nodige spandoeken werden nog gehangen, Gust plaatste met zijn team het starthekken, de plaatselijke boer zorgde ervoor dat het circuit er vochtig genoeg bijligt, Foolen kwam een weer perfect werkende geluidsinstallatie brengen, de eerst toekomende piloten werden een plaatsje toegewezen op het rennerspark, ... Maar ondertussen ligt de Keiheuvel er perfect bij om U allen, samen met alle piloten, morgen te kunnen ontvangen. Een fotoverslag van de werkzaamheden op zaterdag vindt U hier.
Veel blije gezichten op instapdag

Jongeren op een aangename en verantwoorde manier laten kennismaken met motorcross, daar draait het op onze instapdag rond. Het is niet meteen de bedoeling om een nieuw supertalent te ontdekken. De jeugd uit Mol en Balen eens laten meerijden op een zijspan, een toerke doen op de mountainbike, zelf rijden op een quad en 80 cc motor om zich Strijbos, de Dijcker, Ramon of wie weet nog Eric of Sylvain Geboers te voelen. Maar ook een aantal gehandicapten en hun begeleiders probeert KMC Mol een aangename dag te bezorgen. En afgaande op de talrijke lachende en tevrede gezichten, zijn we ook dit jaar daar weer in geslaagd. Op naar de 12 de editie dus. Foto's van deze dag vind je hier.
De toestand op donderdagavond

Met nog 3 nachten te slapen voor de hoogdag van KMC Mol aanbreekt, is er reeds duchtig gewerkt op de Keiheuvel. Zowel het circuit voor zondag als de terreinen voor de instapdag van vrijdag liggen er ondertussen mooi en proper bij te blinken. Het ziet er naar uit dat het geen snikhete editie gaat worden zoals in 2012. De weermannen spreken momenteel van belgisch zomerweer. Een graad of 22, licht bewolkt en tot de avond droog. Ideaal motorcrossweer. De situatie op donderdagavond omstreeks een uur of 7, is hier terug te vinden.
Werkzaamheden vlotten goed op de Keiheuvel

Terwijl er op woensdag met momenten een, zeker voor de omloop, deugd doend 'buike' over Balen en omgeving trekt, is er de afgelopen dagen al stevig gewerkt om jullie aanstaande zondag allemaal een piekfijne Keiheuvel te kunnen aanbieden. De omloop wordt afgespannen, de feestent staat er, de nodige reclame borden worden langs de omloop geplaatst, zelfs de jury wagen is al van de partij. Gelukkig maken veel handen licht werk, is 'den baas' er ene van het gemoedelijke type die er voor zorgt dat er geen dorst moet worden geleden en weten al de clubleden dat ze met hun liefhebberswerk een paar duizende bezoekers zondag weer een prachtige crossdag zullen bezorgen. Foto's van de werkzaamheden zijn te vinden op deze link
Tanel Leok vervangt gekwetste Davide Guarneri

Afgelopen weekend is één van de door KMC Mol gecontracteerde piloten gekwetst geraakt tijdens de GP van Loket in Tsjechië. Davide Guarneri liep een blessure op waardoor hij niet in staat is om aanstaande zondag achter het starthek te verschijnen tijdens onze klassieker. Tanel Leok werd ondertussen echter al aan de deelnemerslijst toegevoegd om dit verlies op te vangen. De regelmatige bezoekers van de Keiheuvel weten dat Tanel zich ieder jaar volledig geeft op de Keiheuvel. Ook nu zondag 11 augustus verwachten we niet anders, en kan hij misschien zijn reekszege van vorig jaar nog eens een keertje overdoen.
Proficiat Jeffrey

Het was een aantal jaren geleden, maar dit jaar kunnen we het alle motorcrossliefhebbers nog eens aanbieden. Een kersverse wereldkampioen die zijn eerste wedstrijd als nieuwe wereldkampioen zal betwisten op de Keiheuvel. En dan is het nog geen 'gewone' wereldkampioen. 14 GP's gereden in 2013, 14 overwinningen, slechts 2 reeksen liet hij aan de 'collega's' in de Mx2. Wij van KMC Mol willen Jeffrey Herlings dan ook graag van harte feliciteren met dit prachtig seizoen. Eigenlijk ontbreken er maar 2 zaken om er een echt super seizoen van te maken. Iedereen kloppen tijdens de MXoN in Duitsland en ... natuurlijk onze 90 ste organisatie winnen op de Keiheuvel in Balen.
Dat heet dan gelukkig zijn...

De jongeren onder ons weten het misschien niet, maar Ann Christy zong het al in 1975. En ook wij van KMC Mol zijn heel gelukkig. In 2010 won hij nog de wisseltrofee Sylvain Geboers en en 2011 stond hij nog mee bovenaan onze deelnemerslijst. Maar een zware val tijdens de trainingen op zaterdag van de GP in Lommel besliste er anders over. Steve Ramon zou niet aan de start komen. Nu, 2 jaar later is Steve echter terug van de partij. En dat maakt ons heel gelukkig ... . Voor de overwinning komt het nummer 11 allicht niet meer in aanmerking, maar hou hem toch maar in de gaten op de tweede zondag van augustus. Het is en blijft een genot om naar te kijken.
Geboren in 1953?

Dan heeft U als heel klein ukkie of toch tenminste in de buik van de mama de eerste organisatie van KMC Mol op de Keiheuvel kunnen meemaken. Daarom dat we deze 'nieuwe jongeren' voor dit jaar graag een gelukkige 60 ste verjaardig toewensen. En omdat we net dit jaar onze 60 ste organisatie op de Keiheuvel hebben, nodigen we alle 60 jarigen graag gratis uit op onze internationale motorcross. Wie zich op 11 augustus aanbiedt in ons Welcome Office, Parochiecentrum St. Jan, Sint Janstraat 64 te Balen, en daar aan de hand van zijn identiteitskaart kan laten zien dat hij in 1953 geboren is, krijgt van ons uit gratis polsbandje. Hopelijk mogen we de 60 jarigen talrijk begroeten, krijgen ze de smaak van 'de cross' goed te pakken en mogen we ze de volgende jaren ook telkens begroeten. Dan kunnen we over 30 jaar, bij ons 120 jarig bestaan, nog eens een actie voor jullie op poten zetten...
Met meer dan 50.

Dat is het aantal piloten dat onze club telt binnen de BMB rangen, enkele weken voor onze wedstrijd op de Keiheuvel. Een hele resem piloten die uitkomen in de neven- en jeugdkategoriën, maar ook maar liefst 14 rijders die al zijn doorgestoten tot de categorie der internationalen. Een aantal onder hen heeft al 'naam gemaakt' op GP niveau, want wie kent niet de namen van Jens Getteman, Glenn Coldenhof of Joël Roelants. Zit er hier of daar een opvolger tussen voor de legendarische namen die onze club de laatste decennia heeft voort gebracht? Denken we maar aan Dirk Geukens, Peter Iven, Sylvain en Eric Geboers, ...
EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE
Gautier Paulin bevestigt deelname Everts & Friends


Op zondag 21 juli 2013 – onze Nationale Feestdag – vindt op het circuit van de Horensbergdam te Genk de 8ste editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ plaats, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel.
Naast de wereldkampioenen Antonio Cairoli en Jeffrey Herlings tekent zowat de volledige Belgische MX1-top present: Ken De Dycker, Kevin Strijbos, Jeremy Van Horebeek en Joël Roelants. En ook Johan Boonen, Mike Verstraeten en Danny Theybers zijn van de partij, naast uiteraard Stefan Everts zelf.
Van buitenlandse zijde wordt het uitkijken naar o.a. Gautier Paulin, Jordi Tixier, Glen Coldenhoff, Dean Ferris, Xavier Boog, Rui Goncalves, Eric Sorby, Maria Franke, Antti Pyrhönen,…
More...
EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE
Belgische Mx1-top present op Everts & Friends


Op zondag 21 juli 2013 – onze Nationale Feestdag – vindt op het circuit van de Horensbergdam te Genk de 8ste editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ plaats, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel. Naast de wereldkampioenen Antonio Cairoli en Jeffrey Herlings tekent zowat de volledige Belgische MX1-top present: Ken De Dycker, Kevin Strijbos, Jeremy Van Horebeek en Joël Roelants. En ook Johan Boonen en Danny Theybers zijn van de partij, naast uiteraard Stefan Everts.
More...
EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE
WK-leider Antonio Cairoli aan de start in Genk


Op zondag 21 juli 2013 – onze Nationale Feestdag – vindt op het circuit van de Horensbergdam te Genk de 8ste editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ plaats, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel. Die dag zal Stefan Everts, tienvoudig wereldkampioen motorcross en momenteel aan de slag als Race Director bij KTM, nog één keer de strijd aangaan met z'n (ex-)collega's uit de MX1- en MX2-klasse. Nu al kunnen we de deelname van de wereldkampioenen en WK-leiders Antonio Cairoli (MX1) en Jeffrey Herlings (MX2) bevestigen.
More ...
De affiche is er dus de promotie kan beginnen.

Traditie getrouw proberen we met de BK proef op de Kesterheide in Kester onze promotie campagne op gang te brengen. Daar waar men de andere jaren enkel de potentiele toeschouwers moesten informeren over een aantal bekende deelnemende piloten en onze sponsors, moet er dit jaar ook voor gezorgd worden dat er niemand op 15 augustus naar de Keihuevel komt. Althans niet indien hij van een internationale motorcross wedstrijd wil genieten. Het is dit jaar immers op 11 augustus dat het heir van de intenationale en nationale crosswereld naar de Keiheuvel komt afgezakt. Buiten de piloten die op de affiche vermeld staan krijgen we zeker nog de deelname van de Nederlander Glenn Coldenhoff, de Belgen Manuel Priem, Marvin Van Daele, Nick Triest, Jurgen Van Nooten en Kristof Salaets en de clubpiloten Steven Van Dun, David Cools,Damon Goyvaerts, Jimmy Huysmans, Dennis Dierckx, Andy Truyts, Brent Vandoninck, Daan Bruijsten, Erik Hugyecz en Joel Milesevic.
Wederom een instapdag in aanloop naar onze wedstrijd.

Wat goed is moet men behouden en dus krijgen we dit jaar reeds voor de elfde maal een motorcross instapdag voorafgaand op onze cross van 11 augustus. Het is zeker geen publiekstrekker waar Jan en alleman wil aanwezig zijn, maar dat is dan ook niet de doestelling van deze dag. We willen vooral een aantal lokale jongeren een heeeel plezante vakantiedag bezorgen en hen op een aangename manier laten kennis maken met één van de mooiste, maar misschien ook wel moeilijkste sporten die er bestaan. Sinds een aantal jaren worden er ook een aantal mindervalliden uitgenodigd om hen hopelijk op een zonnige zomerdag te laten genieten van de prachtige Keiheuvel. Na een dagje rondtrekken en toeren, gaan ook zij steeds met een brede smile en goed gevoel terug huiswaarts. Meer info over deze instapdag vindt U hier.
Nieuwe namen voor de derde proef van het Bk Mx 2013 op 11 augustus.

Een kleine drie maanden voordat hun internationale motorcross zal worden verreden, heeft KMC Mol nog een aantal namen aan zijn deelnemerslijst kunnen toevoegen. Uit het Wk Mx2 komt huidig leider en regerend wereldkampioen Jeffrey Herlings, de JM Racing piloten Jake Nicholls en Romain Febvre, de Bulgaar Petar Petrov, Glenn Coldenhoff en Kevin Fors. Uit de Mx1 is er ondertussen ook een contract afgesloten met clubpiloot Joël Roelants en de Italiaan Davide Guarneri. Voor de rest komen ook Manuel Priem, Marvin Van Daele, Nick Triest, Marc de Reuver, Jurgen Van Nooten, Kristof Salaets en vele andere aan de start. Neem daarbij de 6 vaste deelnemers van het BK en een aantal clubpiloten die uitkomen bij de inters en men kan nu al spreken van 'een mooi' deelnemersveld. En misschien houdt KMC Mol nog wat achter de hand ...
Eerste namen voor BK wedstrijd op 11 augustus zijn bekend.

Op het moment dat de GP toppers terug in Europa zijn, kan KMC Mol de eerste namen bekend maken die zullen deelnemen aan hun wedstrijd op de Keiheuvel. Met 6 piloten is er immers een contract afgesloten om de volledige cyclus van 5 wedstrijden van het BK te rijden. Deze rijders zullen bijgevolg op 11 augustus ook van de partij zijn. Het gaat op Ken De Dycker, Kevin Strijbos, Jeremy Van Horebeek, Jens Getteman, Evgeny Bobryshev en Shaun Simpson. Namen van andere toppiloten zullen in de loop van de komende weken en maanden bekend gemaakt worden.
BK MOTORCROSS INTERS PERSVOORSTELLING

De nieuwe promotor van het BK motorcross stelde onder ruime belangstelling, op vrijdag 15 maart, het nieuwe seizoen voor. Uit die presentatie werd duidelijk dat de Belgian Masters of MotoX, de nieuwe naam van het Belgisch Kampioenschap, voor een nieuw elan in de motorsport zal zorgen. De vijf wedstrijden van de Belgian Masters of MotoX kondigen zich dan ook aan als erg spectaculair! More ...
Nieuw logo ter gelegenheid van 90-60-30

Voor zij die het niet mochten weten, 2013 is een feestjaar voor KMC Mol. De Koninklijke Motor Club Mol wordt 90 jaar jong. Ze zullen voor de 60 ste keer hun wedstrijd organiseren op de roemruchte Keiheuvel. En het is de 30 ste keer dat de internationale vedetten van het motorcross zullen strijden voor de wisselbeker van één van de grootheden uit hun club bestaan: de Trofee Sylvain Geboers. Het spreekt voor zich dat ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis het publiek, de sponsoren en iedereen die het goed voor heeft met de club, extra in de watten zullen worden gelegd tijdens de cross op 11 augustus. Als voorproefje ziet U hier al het logo, maar meer informatie over de feestelijkheden volgen later.
Grote verrassing bij de kalender opmaak van het seizoen 2013

Toen de FIM zijn definitieve GP kalender voor het seizoen 2013 bekent maakte, moest men even slikken bij KMC Mol. Op 17 en 18 augustus hadden zij een proef voor het WK ingepland in Bastogne. Wat zouden ze doen met hun organisatie van 15 augustus? Sinds mensenheugenis is moederkesdag in de Kempen gelijk met de internationale motorcross van de Keiheuvel. Eind jaren 90 hadden ze ook wel eens op een donderdag georganiseerd als er op de zaterdag en zondag nadien in Kester om WK punten werd gestreden. Maar toen al waren niet alle kleppers uit het WK 250 cc aanwezig, maar kon men gelukkig nog putten uit die andere 2 WK's, de 125 en 500 cc. Tijden veranderen echter en het leek in 2013 onmogelijk om een degelijk, op KMC Mol niveau, internationaal deelnemersveld naar de Keiheuvel te lokken. Een makkelijke beslissing was het niet, maar toch werd er besloten om hun wedstrijd met enkele dagen te vervroegen naar zondag 11 augustus. Men gaat er alles aan doen om iedereen op de hoogte te brengen van deze datum wijziging. Met andere woorden: Men vertelle het voort.
Hieronder vindt U de nieuwsberichten van voor 2013
BK 15 AUGUSTUS 2012
Ken de Dycker wint snikhete editie


Met Ken de Dycker, Tanel Leok en Marc de Reuver kregen we ook dit jaar een mooi podium tijdens de 29ste Trofee Sylvain Geboers. Het leek wel of de weergoden op deze 15 augustus de kwakkel zomer van 2012 in één keer wilde goed maken. En daardoor was het eigenlijk wat warm om van een 'ideaal motorcross weertje' te spreken. Gelukkig trokken de heren piloten er zich niet al te veel van aan en ook het publiek, dat wel de schaduw plekjes op de Keiheuvel opzocht, was weer talrijk van de partij. Al de uitslagen zijn terug te vinden op http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=82206. Foto's vindt U terug onder de desbetreffende knop.
BK 15 AUGUSTUS 2012
De laatste voorbereidingen op de Keiheuvel


Nog een paar uur en dan is het zover. Moederkesdag. We mogen het niet vergeten natuurlijk, maar morgen staan er voor de crossliefhebbers nog belangrijke zaken op de agenda. De laatste hand werd vandaag gelegd aan de Keiheuvel. De geluidsinstallatie werd getest, de laatste spandoeken werden gehangen. Een hele resem piloten zochten zich reeds een plaatsje in het rennerspark. Sommige onder hen gingen het circuit al even verkennen, … Hoe het er aan toe ging op 14 augustus tegen de avond, vindt U terug op deze link.
BK 15 AUGUSTUS 2012
Een rondje over de Keiheuvel


Voor de meeste piloten en toeschouwers heeft de omlooop van de Keiheuvel geen geheimen meer. Met uitzondering van de start waarschijnlijk. Want deze ligt terug zoals in de jaren 80 en in 97 en 98. Dit wil zeggen dat de start niet recht de Keiheuvel opgaat, maar er wel evenwijdig me ligt. Een aantal foto's van de vernieuwde start en de rest van het circuit vindt U onder de volgende link. Een rondje Keiheuvel


BK 15 AUGUSTUS 2012
Motorcross instapdag opnieuw een succes


Ook dit jaar werd, voor de tiende maal reeds, een instapdag georganiseerd op de Keiheuvel in Balen als aanloop naar de internationale motorcross van 15 augustus. Op deze manier tracht KMC Mol de jongeren uit de buurt op een aangename manier te laten kennis maken met het motorcrossen. Onder deskundige leiding kunnen ze rijden op een aantal verschillende motoren, en hopelijk kan men ze zo warm maken om de volgende jaren ook naar de Keiheuvel af te zakken. Mogelijk als actief sporter, maar even graag als ‘echte liefhebber’ naast de omloop. Een fotoverslag hiervan vindt U hier.
BK 15 AUGUSTUS 2012
Voorbereidingen aan circuit zijn volop bezig


Geen enkele echte crossliefhebber vraagt zich af wat hij op 15 augustus zal hebben gedaan. Hij is ’s morgens opgestaan, na de dagelijkse rituelen heeft hij moeder (en/of) de vrouw een heel gelukkige moederdag gewenst en is, al dan niet met haar en de rest van de familie, naar de Keiheuvel vertrokken voor zijn jaarlijkse klassieker. We gingen op 8 augustus als eens een kijkje nemen hoe het er op de Kempische duin bijligt. Er was al wat werk verzet, een aantal leden van onze club waren nog bezig en volgens hem komt het dik in orde tegen 15 augustus. Een aantal foto's van vandaag vindt U hier.
EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE
WK-leider Antonia Cairoli aan de start in Genk


Op zondag 29 juli 2012 vindt op het circuit van de Horensbergdam te Genk de 7de editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ plaats, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel. Ook WK-leider en meervoudig wereldkampioen Antonio Cairoli zal aanzetten op de Horensbergdam. Hij start zondag sowieso bij de ‘Fun Bikes’, met dit jaar een aparte trofee voor de meest creatieve deelnemer. In dezelfde categorie wordt het uitkijken naar welke BV’s (o.a. Tom ‘Tomtesterom’ Waes) uit de sport en showbizz de start zullen nemen.
More ...
Geen dagvergunningen op 15 augustus

Door de overvolle bezetting van alle categorieën van piloten met een BMB-licentie, werd besloten om dit jaar geen ééndagsvergunningen uit te reiken.
Onze excuses hiervoor.
Met de meest sportieve groeten,
K.M.C. Mol
Een aantal nieuwe namen sieren de deelnemerslijst

Een maand voor hun halfoogst klassieker heeft KMC Mol nog een aantal namen weten toe te voegen aan hun affiche: Honda fabriekspiloot Evgeny Bobryshev, voor KTM de Duitser Max Nagl, het plaatselijke Diga-team stuurt José Butron en vanuit Nederland komt ook Herjan Brakke. Met daarbij de al eerder gekende namen van o.a. De Dijcker, Strijbos, Van Horebeek, De Reuver, Herlings, Leok, Guarneri, Simpson, Petrov en Barragan mag men zeggen dat er op 15 augustus weer een 'deftig' deelnemersveld op de Keiheuvel zal staan.
Nieuwe locatie voor het Welcome Office

Vanaf dit jaar bevindt het Welcome Office zich op een ander adres. Het nieuwe adres is: Parochie Centrum St. Jan, Sint-Janstraat 64, 2490 Balen. Dit is vlak achter de kerk van Balen-Gerheide waar men beschikt over een ruimere parking.
EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE
Ook Jeffrey Herlings start in Genk


De kogel is door de kerk: ook Jeffrey Herlings start op zondag 29 juli in de ‘Everts & Friends Charity Race’ op de Horensbergdam. De WK-leider in de MX2-klasse zal deelnemen aan de ‘Future Stars vs. GP Stars’, de ‘American Race’, de ‘Reverse Race’ en de ‘Wrong Way Pitstop Race’. Stefan Everts praat ook nog met de andere WK-leider Antonio Cairoli. De MX1-wereldkampioen, die de ‘Everts & Friends Charity Race’ nog nooit reed, toonde alvast interesse om aan te zetten bij de ‘Fun Bikes’. Bevestigden ook hun deelname: Kevin Fors, Nick Triest en Benoit Pauwels, de befaamde andersvalide ‘motorcrosser met maar één arm’.
EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE
Steve Ramon aan de start in Genk


Tweevoudig wereldkampioen Steve Ramon maakt, na zijn zware val in Lommel vorig jaar en een maandenlange revalidatie, zijn ‘comeback’ in competitie tijdens de ‘Everts & Friends Charity Race’ op zondag 29 juli in Genk. Ramon zal op de Horensbergdam starten als ‘GP Star’ en deelnemen aan de ‘American Race’, de ‘Reverse Race’ en de ‘Wrong Way Pitstop Race’. Of de Suzuki-rijder ook deelneemt aan de ‘Cyclo MX Race’, waarbij een topper uit het veldrijden team vormt met een deelnemer aan het WK motorcross MX1 of MX2, is nog niet beslist. Stefan Everts zelf is alvast zeer opgetogen over de deelname van Steve Ramon: “Ik ben blij dat Steve er opnieuw bij is en ben er zeker van dat het publiek hem zeer hartelijk zal ontvangen. Steve was trouwens al dikwijls een smaakmaker op ‘Everts & Friends’. Ik kijk ernaar uit om hem naast mij aan het starthekken te zien”.
Alle info m.b.t. de ‘Everts & Friends Charity Race’, op zondag 29 juli op de Horensbergdam te Genk, vindt u op www.evertsandfriends.be
EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE
Niet te missen totaalspektakel


Op zondag 29 juli 2012 – dit jaar dus niet op onze Nationale Feestdag – vindt op het circuit van de Horensbergdam te Genk de 7de editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ plaats, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel.
Die dag zal Stefan Everts, tienvoudig wereldkampioen motorcross en momenteel aan de slag als Race Director bij KTM, nog één keer de strijd aangaan met z'n (ex-)collega's uit de MX1- en MX2-klasse.
Naast Stefan Everts wordt het in Genk uitkijken naar: Jeffrey Herlings (TBC), Evgeny Bobryshev, Ken De Dycker, Jeremy Van Horebeek, Joël Roelants, Tanel Leok, Rui Goncalves, Johan Boonen, Manuel Priem, Eddy Seel, Danny Theybers, Jordi Tixier,…
More...
EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE
Everts & Friends schenkt CO2 bos aan AMC Genk


Waar ons land ooit bezaaid leek met motorcrosscircuits, zijn de terreinen waarop vandaag nog mag gereden worden op één hand te tellen. Zo wordt er al lang niet meer getraind in Neeroeteren, Westerlo of Tielt-Winge, en verdwenen BMB-klassiekers als Leuven, Borgloon, Hechtel, Koersel,… van de kalender. Recent kreeg ook AMC De Toekomst Dworp slecht nieuws nadat ‘hun’ Kesterheide, één van België’s mooiste en meest bekende omlopen, door terreineigenaar Jozef Geeroms werd verkocht aan de vzw Natuurpunt (met een uitdoofscenario tot 2016, en voorlopig zonder notariële akte). Tot dan blijft Kester – op 24 juni – ongetwijfeld één van de hoogtepunten van het Open BK Motorcross (Radson Trophy) dat startte op 1 mei in Wichelen. Meteen werd daar ook de aftrap gegeven van ‘Red de motorcross’, een actiegroep o.l.v. vijfvoudig wereldkampioen Eric Geboers, die dit jaar een heus ‘CO2-bos’ wil kopen en aanplanten op en rond de oefencircuits.
‘Everts & Friends’ besloot alvast om 100 bomen aan te kopen en deze aan te planten op de Horensbergdam – thuisbasis van de ‘Everts & Friends Charity Race’ – te Genk.
Wie zelf ook een boompje (10 euro) wil kopen, surft naar www.motorcrossco2bos.be
Eerste affiche voor 2012

De eerste affiche voor 2012 is ondertussen ontworpen en naar de drukker gebracht zodat we kunnen beginnen met promotie te maken voor onze wedstijd van 15 augustus. Traditie getrouw zal deze nog wel wat veranderingen ondergaan eer onze wedstrijd met halfoogst zal doorgaan, maar toch zijn we tevreden met de piloten die we tot dusver onder contract hebben liggen. Red Bull KTM komt met Herlings, Van Horebeek en De Dijker, Suzuki Rockstar wordt vertegenwoordigd door Leok en Petrov, HM plant KTM UK met Strijbos en Silver Action KTM met Guarneri, Simpson voor Monster Energy Yamaha en Barragan voor LS Honda. Het JM Nestaan KTM-team van gewezen winnaar Jacky Martens neemt deel op volledige WK sterkte: Nicholls, Rauchenecker en Coldenhof. Larsen en Getteman verdedigen de kleuren voor het Kempische Standing Construct Team. Voorts zijn er nog de Belgen Martens, Triest, Priem, Van Daele, Delince, ... . De Nederlandets De Reuver en Brakke en een resem club piloten waaronder Truyts, Engelen, Cools, .... . En wie weet wat de toekomst nog allemaal brengt.
Circuit layout + Timing

Wie herinnert zich niet de massale valpartij die zich vorig jaar voordeed vlak na de start van de eerste manche in het BK inters Open. Clement Desalle was het voornaamste slachtoffer maar ook een resem andere piloten waaronder Bobryshev en Nagl kwamen niet ongeschonden uit dit startgewoel. Na een 20 tal jaren, met uitzondering van de periode rond de WK proef in 1998, heeft KMC Mol daarom besloten om zijn start terug evenwijdig te leggen met de 17de Escadron Lichvliegwezenlaan. Op het einde van die start volgt er opnieuw een haakse bocht naar links, net zoals in 1998, toen Stefan Everts aan zowat iedereen in het WK 250 cc een lesje zandrijden gaf. Na een rechterbocht verdwijnen de piloten nadien voor een eerste keer achter de Keiheuvel. Met uitzondering van de tweede linkerbocht op het circuit, die wat dichter tegen de Keiheuvel komt te liggen, blijft de rest van de omloop in grote lijnen dezelfde als de voorgaande jaren.
Onder de knop info kan je ondertussen ook de timing terugvinden van de wedstrijden op 15 augustus.
Wichelen 1 mei : Afgelasting Radson Trophy en Monster Energy Trophy

De overvloedige regen van de afgelopen dagen heeft de noeste arbeid van Mc Scheldeland in het water doen vallen. Ze zien zich genoodzaakt om de openingswedstrijd van het Bk Inters Open en het BK Mx 2 aftelassen. Hopelijk kennen ze in 2013 meer geluk bij hun volgende organisatie.
Wichelen 1 mei : Radson Trophy en Monster Energy Trophy

De openingswedstrijd van de Radson Trophy op dinsdag 1 mei in Wichelen mag zich verheugen op een alweer zeer pittig deelnemersveld! Regerend Belgisch kampioen Shaun Simpson (Monster Energy-Yamaha-Dixon) komt zoals bekend goed uit de verf in het zand, maar hij zal het moeten opnemen tegen een ijzersterk KTM kwartet met Ken De Dycker (vorig jaar Belgisch vicekampioen), Kevin Strijbos, Jeremy Van Horebeek. De Est Tanel Leok (Rockstar Energy-Suzuki) en de Italiaan Davide Guarneri (Silver Action-KTM) zijn ook podiumkandidaten. Van Belgische zijde is er dan nog een lijstje met rappe mannen die er zeker hun beste beentje gaan voor zetten: Marvin Van Daele, Jeremy Delincé, Manuel Priem, Yentel Martens, Kristof Salaets, Steven Engelen, Jurgen Van Nooten, Yerki Janvier en David Cools. Op de dag van de arbeid zal er echter gewerkt moeten worden, want de typische Oost-Vlaamse grond en het uitbegreide programma staan garant voor zware wedstrijden!
De voorbije jaren leverden de organisaties van MC Scheldeland steeds spectaculaire races op en dat werd ook beloond in een opmerkelijke publieke interesse. Met een dergelijk deelnemersveld mogen we ook nu weer ‘n volle bak verwachten in Wichelen! Meer informatie op www.mcscheldeland.com
Wichelen 1 mei : Opening Radson Trophy en Monster Energy Trophy

Na de afgelasting van de wedstrijd op 1 april, heeft Mc Scheldeland het genoegen om alle motorcross fans uit te nodigen voor de eerste wedstrijd van het BK Inters Open en het BK Mx2. Na een aantal jaren te hebben ingericht op een zandwinning in Beervelde, keert de ploeg onder leiding van Octaaf Goeman terug naar waar het voor hen in 2002 allemaal begon binnen de BMB. Toen was het de eerste wedstrijd op Belgische bodem waar de 3 kersverse wereldkampioenen van 2002 aan de start stonden (Stefan Everts, Steve Ramon en Joël Smets), nu mogen ze door omstandigheden de opening van het BK voor hun rekening nemen.
Wat wordt het dit jaar op 15 augustus?

De eerste wedstrijd voor het BK moet door het uitstel van de wedstrijd in Mons nog gereden worden, maar toch is KMC Mol reeds volop bezig met de voorbereiding van hun jaarlijkse wedstrijd. Ook dit jaar zal er met halfoogst gestreden worden voor punten in het Bk Inters Open en Bk Mx. En dus moet er gezorgd worden voor een deftig deelnemers veld. De eerste namen die bekend zijn: Ken De Dijcker, Kevin Strijbos, Jeremy Van Horebeek, Jeffrey Herlings, Tanel Leok, Shaun Simpson, Davide Guarneri, Nick Triest, Marvin Van Daele, Manuel Priem, Dennis Verbruggen, Jérémy Delince, Kristof Salaets, Yentel Martens, Jurgen Van Nooten, ...
Geen Dash for Cash - DT1 Trophy: Heeserbergen - Lommel

Het aanhoudende koude weer heeft Betemo doen beslissen om hun openingswedstrijd van aanstaande zondag 12 februari op de Heeserbergen te laten annuleren. Mogelijk wordt de wedstrijd later op het jaar alsnog verreden.
Dash for Cash - DT1 Trophy: Heeserbergen - Lommel

Op zondag 12 februari zal voor het derde opeenvolgende jaar het BMB seizoen opgang worden geschoten op de Heeserbergen in Lommel. Daar waar Betemo de voorgaande jaren probeerde om met rijkelijke startgelden een aantal tenoren aan de start te krijgen, opteert men dit jaar voor een volledig ander opzet. Zowel de inters Open als inters MX2 strijden voor een aardige prijzenpot waarin zich 10.700 euro bevindt. Afgaande op het aantal inschrijvingen voor de Dash for Cash - DT1 Trophy is dit een formule die aardig in de smaak valt. Met meer dan 40 inters achter het stathekken in iedere kategorie mag men half februari absoluut niet klagen. De volledige deelnemers lijsten en meer informatie is terug te vinden op www.openingscross.be .
Hieronder vindt U de nieuwsberichten van voor 2012
EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE
Recordbedrag van bijna 52.000 euro voor het goede doel


Op 21 juli werd op de Horensbergdam te Genk de 6de editie van de ‘Everts and Friends Charity Race’ gereden, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel. Het werd een prachtige editie met sportief spektakel en een recordaantal toeschouwers op de tribunebanken en langs de omloop. Ondertussen genoten de kinderen en jongeren van de door Stefan Everts geselecteerde goede doelen van de aandacht van ‘The Legend’ en van een ontspannend dagje motorcross. Nu de ontvangsten en kosten precies gekend zijn, is bekend welk bedrag kan geschonken worden aan de verschillende goede doelen. More...
Film zesde BK wedstrijd 28/08/2011 te Orp-Le-Grand

Klik op deze link door www.rally-action.com
BK proef Orp-Le-Grand gaat zeker door.

Er verschenen de afgelopen dagen op diverse plaatsen beelden en foto's van een overstroomd Orp-Le-Grand. De organiserende club van de zesde proef van het BK verzekerde ons echter dat hun wedstrijd zeker kan doorgang vinden. De overstromingen vonden niet plaatst in de onmiddellijke omgeving van het circuit, waardoor dit nog in goede conditie verkeerd. Ondanks de vele gekwetste piloten, zorgde AMC Orp voor nog een goed gevuld deelnemersveld. Christophe Pourcel (Fr), Jeffrey Herlings (Nl), Shaun Simpson (Gb), Davide Guarneri (It), Petar Petrov (B), Pascal Rauchenecker (Oo) en de Belgen Kevin Strijbos, Joël Roelants, Jeremy Van Horebeek, Manuel Priem, Yentel Martens, Marvin Van Daele, Nick Triest, ... zullen ongetwijfeld het beste van zichzelf geven op het spectaculaire circuit aan de Kleine Gete.
Film vijfde BK wedstrijd 15/08/2011 te Balen-Keiheuvel

Klik op deze Link door www.rally-action.com
Jeffrey Herlings wint op magistrale wijze klassieker op de Keiheuvel.

Met drie reekszeges schreef Jeffrey Herlings op overtuigende wijze zijn naam bij op de erelijst van onze organisatie. In 1977 was zijn vader nog te sterk voor Brad Lackey en Graham Noyce. Dit jaar verwees hij Joel Roelants en Kevin Strijbos naar een tweede en derde plaats. Al de uitslagen van de wedstrijden op zondag en maandag zijn terug te vinden op volgende link. We bedanken alle toeschouwers in ieder geval voor hun talrijke opkomst, en hopen hen allemaal ook in 2012 te mogen begroeten op onze organisatie.
Alvast 1 wereldkampioen(e) van 2011 van de partij.

De Duitse Steffi Laier van het Red Bull Teka Factory Team is afgelopen zondag in Frankrijk wereldkampioene geworden bij de dames. Ze haalde het voor de Italiaanse Chiara Fontanesi, die vorig jaar al mooie dingen op de Keiheuvel heeft laten zien. Het was de bedoeling van Steffi Laier om deel tenemen aan het BK Mx2, maar het reglement zegt dat enkel BMB vergunninghouders aan dit BK mogen deelnemen. De Lotto Trophy leek haar net iets te hoog gegrepen, en daarom zien we ze maandag aan het werk bij de Nationalen Mx1/Mx3. We zullen zien of ze tussen al deze heren haar mannetje kan staan.
Kwetsuren voor Marc de Reuver en Ken de Dycker.

Na de Grote Prijs van Tsjechië hebben nog twee piloten moeten afmelden voor de wedstrijd op de Keiheuvel. Marc de Reuver kwam tijdens de warm-up op zondag ten val. Om de rest van het seizoen niet in het gedrang te brengen, komt hij op maandag 15 augustus niet aan de start. Ken de Dycker heeft nog steeds last van een kwalijke val in Lommel. Een nekblessure noopt hem om forfait te geven voor de 5 de proef van de Lotto Trophy. We hopen voor beide piloten op een spoedig herstel en er blijft natuurlijk nog voldoende kwaliteit over om er sportief gezien een geslaagde moederkes dag van te maken.
Instapdag 10 augustus.

Reeds een aantal jaren organiseert KMC Mol de week voorafgaande aan hun internationale motorcross een instapdag op de Keiheuvel. Op deze manier willen ze een groep gehandicapten uit de streek een sportieve dag bezorgen. Dit doen ze door hen onder andere te laten meerijden met een quad en jeep, via een zoektocht, ... . Daarnaast trachten ze ook een aantal jongeren tussen de 11 en 16 jaar warm te maken voor het crossen. Onder leiding van een aantal ervaren monitoren kunnen deze jongeren zich uitleven op een zijspan, quad, mountainbike en 80 cc crossmachine. Een fotoverslag vindt U hier
Evgeny Bobryshev vervangt Joshua Coppins.

Spijtig genoeg heeft onze ex-Balenaar Joshua Coppins zich tijdens de finale proef om het Australische kampioenschap gekwetst aan de schouder. Hierdoor zal hij niet kunnen deelnemen aan zijn vroegere thuiswedstrijd. KMC Mol heeft ondertussen echter al voor een waardige vervanger gezorgd. De Rus Evgeny Bobryshev zal het internationale deelnemersveld op de Keiheuvel op peil houden. Als we even de tussenstand van het WK Mx1 bekijken net voor de GP in Loket, dan zien we dat de nummers 2, 4, 5, 8, 10, 12, 13, 14 uit deze tussenstand op 15 augustus van de partij zullen zijn op de Keiheuvel.
Spoedig herstel aan meervoudig winnaar Steve Ramon.

Afgelopen zaterdag kwam Steve Ramon tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de GP van Lommel zwaar ten val. Daar waar het aanvankelijk heel ernstig leek, kwamen er nadien gelukkig betere berichten vanuit het ziekenhuis. We wensen de meervoudig winnaar van onze klassieker een spoedig en vooral volledig herstel toe. Hopelijk is hij op 15 augustus voldoende hersteld om een bezoekje aan onze wedstrijd te brengen. Maar dat hij vooral rustig zijn tijd neemt want we willen best een jaartje wachten om een volledig gezonde Steve op of naast de omloop te mogen begroeten.
Toegankelijkheid Motorcross Keiheuvel op 15 augustus voor gehandicapten.

Reeds een aantal jaren doet KMC Mol tijdens hun instapdag een inspanning om een aantal gehandicapten 'actief' te laten meegenieten van het motorcross. Dit jaar zullen zij ook een extra inspanning leveren voor deze toeschouwers die op 15 augustus hun wedstrijd komen bezoeken, dit in samenwerking met Intro.
Meer info vindt U via deze link of via www.intro-events.be.
Ook Jonathan Barragan op de Keiheuvel.

Een kleine 3 weken voor de BK wedstrijd in Balen heeft KMC Mol nog een naam toegevoegd aan de reeds indrukwekkende deelnemerslijst. De Spaanse Kawasaki rijder Jonathan Barragan zal voor het zoveelste jaar het beste van zichzelf geven op de Keiheuvel. Kondigt het bestuur van KMC Mol aanstaande dinsdag tijdens de persconferentie nog een naam aan, of hebben we het nu gehad met de GP deelnemers? Meer informatie hieromtrent volgt zonder de minste twijfel één van de volgende dagen.
Film vierde BK wedstrijd 26/06/2011 te Tongeren

Klik op deze Link door www.rally-action.com
Nog 2 bijkomende 'Local Heroes' op de affiche voor 15 augustus.

Ondertussen hebben ook Max Nagl en Joshua Coppins hun deelname toegezegd voor de internationale motorcross van 15 augustus. Als Max 's morgens zijn wandelschoenen aandoet staat hij binnen de korste keren op de Keiheuvel om kunnen deel te nemen aan de trainingen. Joshua Coppins was de afgelopen jaren ook veelvuldig aanwezig voor zijn 'thuiswedstrijd' in zijn eigenste Balen. Dit jaar nam hij afscheid van de Grote Prijzen. Vaarwel zeggen aan KMC Mol en de Keiheuvel valt hem blijkbaar veel zwaarder. Daarom neemt hij dit jaar nog eens plaats achter het starthekken.
Als we even naar de huidige tussenstand van het WK Mx1 en Mx2 kijken, dan zien we dat KMC Mol ondertussen reeds 2 piloten uit de top 8 van het WK Mx2 heeft aangetrokken. Daarnaast zijn er nog 8 piloten uit de top 16 van het WK Mx1 aanwezig. Blijft het daarbij of volgt er nog wat?
Reeds een heleboel namen bekend die op 15 augustus zullen deelnemen op de Keiheuvel.

Met nog ruim 2 maanden voor de boeg, heeft KMC Mol reeds een mooie affiche kunnen samenstellen voor hun wedstrijd voor het BK Inters Open. Clement Desalle, Steve Ramon, Kevin Strijbos, Ken de Dycker, Shaun Simpson, Jeffrey Herlings, Joel Roelants, Jeremy van Horebeek, Marc de Reuver, Tanel Leok, David Guarneri, Steffi Laier, Manuel Priem, Marvin Van Daele, David Cools, Jens Getteman, Jimmy Huysmans, Andy Truyts, Jens Poppe, Steven Engelen, Kenny Vandueren,... Zij hebben reeds allemaal toegezegd om op maandag 15 augustus van de partij te zijn op de Keiheuvel in Balen. Onderhandelingen met een aantal andere toppers zijn momenteel nog lopende.
EVERTS AND FRIENDS CHARITY RACE : UNIEK TOTAALSPEKTAKEL VOOR HET GOEDE DOEL

Op donderdag 21 juli – onze Nationale Feestdag – vindt op het circuit van de Horensbergdam te Genk de 6de editie van de 'Everts & Friends Charity Race' plaats, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel.
Die dag zal Stefan Everts, tienvoudig wereldkampioen motorcross en momenteel aan de slag als Race Director bij KTM, nog één keer de strijd aangaan met z'n (ex-)collega's uit de MX1- en MX2-klasse.
Naast Stefan Everts wordt het in Genk uitkijken naar: Jeffrey Herlings, Steve Ramon, Ken De Dycker, Max Nagl, Tanel Leok, Rui Goncalves, Joël Roelants, Johan Boonen, Jeremy Van Horebeek, Marc de Reuver, Yentel Martens, Kenny Vandueren, Jake Nicholls,… Ook Benoit Pauwels, de befaamde 'motorcrosser met maar één arm', zal van de partij zijn. More...
Film derde BK wedstrijd 29/05/2011 te Kester

Klik op deze Link door www.rally-action.com
EVERTS AND FRIENDS CHARITY RACE : IEDEREEN AAN DE START IN GENK

Op donderdag 21 juli – onze Nationale Feestdag – vindt op het circuit van de Horensbergdam te Genk de 6de editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ plaats, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel.
Nieuw op het wedstrijdprogramma zijn dit jaar de ‘Fun Bikes’, twee reeksen waaraan werkelijk iedereen vanaf 18 jaar met een Camino, scooter, snorfiets,... (maximum 75cc en automaat) kan deelnemen. De ‘piloten’, van België of Nederland, worden opgedeeld per land en vechten een robbertje België-Nederland uit. Het winnende land gaat met de trofee naar huis. Elke ploeg heeft een kapitein die zijn team tactisch aanstuurt. De Fun Bikes nemen twee keer een ‘Le Mans’ start (na het startsignaal lopen de deelnemers naar hun Camino, scooter, snorfiets,… trappen ‘m aan en starten). More...
Ook vrijetijdsrijders en oldtimers van de partij

Doordat de internationale motocross van de Keiheuvel dit jaar een 2 daags evenement is geworden, heeft KMC Mol de gelegenheid om op zondag 14 augustus een aantal reeksen aan het programma toe te voegen. Zo zullen er 2 reeksen voor de volgende kategoriën worden gereden: vrije tijdsrijders veteranen -40 jaar/ vrije tijdsrijders veteranen + 40 jaar/ vrije tijdsrijders oldtimers -47 jaar/ vrije tijdsrijders oldtimers +47 jaar. Een inschrijvingsformulier voor deze kategoriën vindt U hier.
Voorlopige timing 14 en 15 augustus

Ondertussen heeft KMC Mol een eerste voorlopige timing opgesteld voor zondag 14 en maandag 15 augustus. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen, kan deze nog een aantal lichte wijzigingen ondergaan. Het voorlopige tijdschema vindt U hier.
Film tweede BK wedstrijd 1/05/2011 te Beervelde

Klik op deze Link door www.rally-action.com
Film eerste BK wedstrijd 17/04/2011 te Mons

Klik op deze Link door www.rally-action.com

Hieronder vindt U de nieuwsberichten van voor 2011
15 Augustus: Jeffrey Herlings aanwezig voor handtekeningsessie, wederoptreden Marvin Van Daele.

Dat Jeffrey Herlings dit jaar niet meer aan motorcrossen op competitie niveau toekomt, is ondertussen geweten. Hij heeft de mensen van KMC Mol wel laten weten dat hij op 15 augustus wel degelijk van de partij zal zijn op de Keiheuvel om zijn collega crossers aan het werk te zien. Omstreeks half drie zal hij ook aanwezig zijn aan de stand van GVA om handtekeningen uit te delen.
Tevens krijgen we zondag het heroptreden van de 'locale man' Marvin Van Daele. Na een afwezigheid van een aantal weken, en een test afgelopen dinsdag op de Heeserbergen in Lommel, zal hij zondag terug achter het BMB starthekken plaatsnemen.
EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE: Recordbedrag van 40.040 Euro voor het goede doel

Op 21 juli werd op de Horensbergdam te Genk de 5de editie van de ‘Everts and Friends Charity Race’ gereden, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel. Het werd een prachtige editie met sportief spektakel en een massa toeschouwers op de tribunebanken en langs de omloop. Ondertussen genoten de kinderen en jongeren van de door Stefan Everts geselecteerde goede doelen van de aandacht van ‘The Legend’ en van een ontspannend dagje motorcross. Nu de ontvangsten en kosten precies gekend zijn, is bekend welk bedrag kan geschonken worden aan de verschillende goede doelen.
More...
15 Augustus: Jeffrey Herlings afwezig na valpartij in Loket.

Een valpartij tijdens de tweede reeks in de GP van Tsjechië heeft er voor gezorgd dat Jeffrey Herlings niet van de partij zal zijn op 15 augustus op de Keiheuvel in Balen. Het is zonde dat Jeffrey zijn kunnen niet kan vertonen aan het grote publiek op de Keiheuvel, maar gelukkig blijft er nog voldoende kwaliteit over om op 15 augustus van een topwedstrijd te kunnen spreken. Met 7 piloten uit de huidige top 11 van het WK Mx1 mag men van een aardig deelnemersveld spreken. Neem daarbij nog de Belgische toppers uit het WK Mx2 en het wordt moeilijk om de winnaar te voorspellen. KMC Mol wenst Jeffrey Herlings trouwens een spoedig herstel toe te wensen zodat hij nog een aantal degelijke wedstrijden kan rijden dit jaar.
15 Augustus: Revelatie wereldkampioenschap Mx2 Jeffrey Herlings ook van de partij

Ga even naar de erelijst van de roemruchte cross op de Keiheuvel en kijk naar het jaar 1977. Op plaats 3 hadden we toen één van de sterkste Engelsmannen ooit, namelijk Graham Noyce. Op 2 kwam de eerste Amerikaanse wereldkampioen uit de geschiedenis, Brad Lackey. En op 1, inderdaad de vader van Jeffrey, met name Peter Herlings. Om maar te bewijzen dat 'de vader van' toen ook niet zomaar een meeloper was. 33 jaar later staat de GP winnaar van Valkenswaard 2010 voor de eerste keer als inter op de Keiheuvel. Stapt hij ooit in de voetsporen van zijn vader met een overwinning op de Keiheuvel ... In 2007 en 2008 was hij al aanwezig op de Keiheuvel, hij won 3 van de 4 reeksen die hij reed, de vierde was een DNF. In reeks 2 in 2008 had hij over een reeks van net geen 13 minuten ... 56 seconde voor op het nummer 2. Hou hem dus in de gaten.
EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE: Wk-leider Antonio Cairoli coacht Sven Nys

Meervoudig cyclocross-kampioen Sven Nys maakt die dag zijn debuut op een crossmotor (bij de GP Stars, tussen de toppers uit de WK’s motorcross MX1 en MX2). Vermits Stefan Everts, als organisator en deelnemer aan bijna alle reeksen, amper tijd zal hebben om zich over Nys te ontfermen werd niemand minder dan regerend wereldkampioen en WK-leider Antonio Cairoli bereid gevonden om de veldrijder en mountainbiker te coachen.
More ...
15 Augustus: Wereldkampioen Mx1 Antonio Cairoli aan de start

Als men naar de tussenstand van het Wk Mx1 kijkt na de GP van Zweden, mag men zeggen dat KMC Mol voorlopig de zaken goed voor elkaar heeft. Zowel het #1, Cairoli, #4, Ramon, #5, Nagl, n#7, De Dycker, #9, Leok, #10, Guarneri en het #11, Strijbos zullen van de partij zijn. Neem daarbij nog de momenteel gekwetste piloten Pourcel, Barragan en de Reuver + de Belgen uit de Mx2 klasse (Van Horebeek, Roelants, Verbruggen), en men mag er zeker van zijn dat er weer duchtig zal gestreden worden om de Trofee Sylvain Geboers op 15 augustus.
EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE: Ook René Baeten Junior op de Horensbergdam

Op woensdag 21 juli – onze Nationale Feestdag – vindt op het circuit van de Horensbergdam te Genk de 5de editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ plaats, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel.
Ook René Baeten Junior zal er deelnemen aan de reeksen voor Golden Heroes (op een oldtimer Maico) en, samen met Joël Robert en Sylvain Geboers, een ereronde rijden (aan boord van een Belgische FN crossmotor). René Baeten Junior is de zoon van René Baeten, de eerste Belgische wereldkampioen motorcross in de 500cc klasse. Baeten, die fabrieksrijder was voor het Belgische FN, verongelukte tijdens een wedstrijd in de Gelaagputten van Stekene in 1960. René Baeten Junior zag het levenslicht op de dag van de begrafenis van zijn vader
>21 Juli, Everts and Friends Charity Race te Genk

Die dag zal Stefan Everts, tienvoudig wereldkampioen en momenteel aan de slag als Race Director bij KTM, nog één keer de strijd aangaan met z’n collega’s uit de MX1- en MX2-klasse. En met tweevoudig ex-wereldkampioen Sébastien Tortelli die speciaal voor ‘Everts & Friends’ overkomt vanuit de VS waar hij momenteel de ‘ChampFactory Motocross School’ leidt. Het wordt voor de motorcrossfans alvast een uniek weerzien met de Fransman die in 1998 na een historisch titelgevecht Everts in Megalopolis (Griekenland) de kwartliter-wereldtitel ontfutselde.
Staan verder al op de deelnemerslijst: Ken De Dycker (Yamaha), Max Nagl (KTM), Tanel Leok (Honda), Rui Goncalves (KTM), Manuel Priem (Aprilia), Jeremy Van Horebeek (Kawasaki), Jeffrey Herlings (KTM), Joël Roelants (KTM), Shaun Simpson (KTM), Arnaud Tonus (Suzuki), Johan Boonen, Kevin Wouts, Kenny Vandueren, Mike Vanderstraeten,…
More
>15 Augustus, het duurt nog een tijdje, maar de eerste namen liggen reeds onder contract

Steve Ramon, Kevin Strijbos, Ken de Dijcker, Manuel Priem, Jeremy Van Horebeeck, Joel Roelants, Dennis Verbruggen,Marvin Van Daele. Tot hier de voornaamste Belgen, maar natuurlijk zijn er ook dit jaar weer een resem buitenlandse piloten van de partij op de Keiheuvel. Max Nagl, Jonathan Barragan, Sebastien Pourcel, Tanel Leok, Davide Guarneri, Sebastien Pourcel, Marc de Reuver. Het is reeds een vrij indrukwekkend lijstje. Maar misschien tovert KMC Mol nog wel een aantal namen uit hun hoed. U verneemt het zonder de minste twijfel in de loop van de komende weken op deze website.
Kester (13 juni): De tweede proef voor het BK op de wondermooie Kesterheide staat voor de deur

Aanvankelijk stond de wedstrijd geprogrammeerd op 27 juni, maar een herschikking van de WK kalender zorgde er al vroeg op het jaar voor de AMC Dworp een andere datum moest kiezen. 13 juni was nog een van de weinige vrije zondagen die werd gevonden op de kalender. Een paar weken geleden besliste de federale regering om er mee op te houden en mogen we met zijn alle op 13 juni naar de stembus. Geen reden echter voor de dynamische club uit de (grote) Brusselse rand om hun wedstrijd te annuleren. Organisatorisch wordt het voor de club en piloten er allicht niet eenvoudiger op, maar het zou wel eens een goede gok kunnen zijn. Bijna geen enkele liefhebbersbond durfde het aan om op deze verkiezingsdag te organiseren. De gelegenheid voor alle motorcrossliefhebbers om de club van René Deboeck een hart onder de riem te steken. Met zijn alle tussen 8 en 9 uur naar de stembus en dan geraakt iedereen nog vlot tegen het middag uur op de centraal gelegen Kesterheide.
More
Beervelde (1 mei): Eerste proef voor de Mx Pro Series en het BK Mx2

Afgelopen zaterdag kregen we in Beervelde de eerste wedstrijden voor de nieuwe Mx Pro Series. Op een vrij stofferige, maar voor de rest mooi aangelegde omloop, werd een ijzersterke Steve Ramon de grote winnaar van de dag.
Ramon werd sterker naargelang de dag vorderde. Moest hij tijdens de gechronometreerde oefeningen en de kwalificatiereeks Ken de Dijcker nog laten voorgaan, dan sloot hij de twee eigenlijke reeksen telkens als winnaar af. Tijdens de eerste reeks werd er een aantal keren haasje over gespeeld men De Dijcker, maar bij de start van de 2 de reeks ronde hij als eerste man de eerste bocht, en was er niemand die hem nog terug zag voor het einde van die reeks.
More
EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE: Sven Nys gaat motorcrossen

Enkele dagen geleden noemde hij het op zijn blog nog “project M”, maar nu mag het voluit geweten zijn: Sven Nys gaat motorcrossen!
Sven Nys (33) heeft er weer een mooie winter op zitten. De Landbouwkrediet-Colnago renner werd Belgisch kampioen veldrijden, won de GVA Trofee en pakte brons op het WK in Tabor.  Toch gaat Nys niet op zijn lauweren rusten, want na enkele weken vakantie is hij begonnen met de voorbereiding voor zijn mountainbikeseizoen.  Daarnaast heeft hij ook een nieuwe uitdaging: motorcross of project ‘M’ zoals hij het zelf totnogtoe noemde.
More
EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE: Clash Everts - Tortelli

Op woensdag 21 juli – onze Nationale Feestdag – vindt op het circuit van de Horensbergdam te Genk de 5de editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ plaats, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel.
Die dag zal Stefan Everts, tienvoudig wereldkampioen en momenteel aan de slag als Race Director bij KTM, nog één keer de strijd aangaan met z’n collega’s uit de MX1- en MX2-klasse. En met tweevoudig ex-wereldkampioen Sébastien Tortelli die speciaal voor ‘Everts & Friends’ overkomt vanuit de VS waar hij momenteel de ‘ChampFactory Motocross School’ leidt. Het wordt voor de motorcrossfans alvast een uniek weerzien met de Fransman die in 1998 na een historisch titelgevecht Everts in Megalopolis (Griekenland) de kwartliter-wereldtitel ontfutselde.
More