EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE
KIM CLIJSTERS STEUNT EVERTS & FRIENDS 

Op maandag 21 juli 2014 – onze Nationale Feestdag – vindt op het circuit van de Horensbergdam te Genk de 9de en voorlaatste editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ plaats, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel.

VOOR HET GOEDE DOEL

Omdat het steeds moeilijker wordt om voor motorsportactiviteiten, zelfs al gaat de opbrengst integraal naar het goede doel, sponsors aan te trekken, organiseert ‘Everts & Friends’ als aanloop naar de ‘Charity Race’ een crowdfunding-actie.

Fans en sympathisanten kunnen 'Everts & Friends' steunen door online 'vriend te worden' van het event. Om zo rechtstreeks de verschillende goede doelen mee te helpen ondersteunen. Dit kan door 7,2 euro (of een veelvoud van 7,2 euro) te schenken.

Elke vriend van de 'Everts & Friends Charity Race' krijgt een unieke vermelding op een groot paneel langszij het circuit en op de website. En maakt kans op één van de mooie prijzen geschonken door MX-kledijfabrikant FOX.

De eerste die – ter gelegenheid van de MXGP in Valkenswaard – 72 euro schonk en de crowdfunding aftrapte, was onze nationale tennistrots Kim Clijsters (foto in bijlage).
Net als bij de vorige edities gaat de opbrengst van de 'Everts & Friends Charity Race' integraal naar door Stefan Everts geselecteerde goede doelen die zich voornamelijk richten naar kinderen en jongeren: 'Een Hart voor Limburg' (Koning Boudewijnstichting), Ter Heide (begeleidingscentrum voor personen met een ernstige of meervoudige verstandelijke handicap), MediClowns (ziekenhuisclowns), Bednet (dat langdurig en chronisch zieke kinderen via internet aan het eigen school en klas verbindt), De Markt (open campus voor jongerenwelzijn) en ’t Weyerke (nursingtehuis voor permanente opvang van mensen met een matige tot ernstige handicap).
Om extra geld in het laatje te brengen worden originele FOX 'Everts & Friends' t-shirts en petten verkocht (via o.a. www.evertsandfriends.be en op de belangrijkste BMB wedstrijden).
Nieuw is dat fans en sympathisanten op zondagavond, samen met Stefan Everts, voor maar 18 euro kunnen deelnemen aan een gezellige BBQ op het circuit (vooraf inschrijven via de website is verplicht).
Op de wedstrijddag zelf, zal via lottrekking (5 euro per deelname), ook een exclusieve ‘Everts & Friends’ YCF pitbike worden weggeschonken onder de deelnemers.
Tevens worden exclusieve VIP-arrangementen aangeboden. Een VIP-ticket voor de gloednieuwe ‘Everts & Friends Beach Club’ kost 95 euro + BTW.
Alle info op  www.evertsandfriends.be