PERSBERICHT 2 – 15.6.2013

EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE
BELGISCHE MX1-TOP OP EVERTS & FRIENDS 

Op zondag 21 juli 2013 – onze Nationale Feestdag – vindt op het circuit van de Horensbergdam te Genk de 8ste editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ plaats, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel.

Naast de wereldkampioenen Antonio Cairoli en Jeffrey Herlings tekent zowat de volledige Belgische MX1-top present: Ken De Dycker, Kevin Strijbos, Jeremy Van Horebeek en Joël Roelants. En ook Johan Boonen en Danny Theybers zijn van de partij, naast uiteraard Stefan Everts.

Van buitenlandse zijde wordt het uitkijken naar o.a. Jordi Tixier, Glen Coldenhoff, Dean Ferris, Xavier Boog, Rui Goncalves, Eric Sorby, Maria Franke, Antti Pyrhönen,…
Verwacht wordt dat nog grote kleppers uit de nationale en internationale sportwereld hun deelname aan de  ‘Everts & Friends Charity Race’ zullen bevestigen.
Ook met Gautier Paulin, momenteel tweede in het WK MX1, wordt gepraat over zijn deelname.
Net als bij de voorgaande edities is het wedstrijdprogramma bijzonder goed gevuld met reeksen voor ‘Mini’s’ (50cc), ‘Junior Stars’ (65cc), 'Future Stars' (85cc), 'GP Stars' (MX1/MX2/WMX), 'Fun Bikes' (brommers) en 'Golden Heroes' (oldtimers). Plus de unieke estafettereeks motorcross-cyclocross waarbij afwisselend een topper uit het motorcross en veldrijden het circuit wordt opgestuurd.
Net als bij de vorige edities gaat de opbrengst van de 'Everts & Friends Charity Race' integraal naar door Stefan Everts geselecteerde goede doelen die zich voornamelijk richten naar kinderen en jongeren: 'Een Hart voor Limburg' (Koning Boudewijnstichting, met ‘Kopp Op!’ en G-Team Real FC Berg-Neeroeteren), Ter Heide (begeleidingscentrum voor personen met een ernstige of meervoudige verstandelijke handicap), MediClowns (ziekenhuisclowns), BKO-BLO Oosterlo (vrije kleuter- en basisschool voor buitengewoon onderwijs), Bednet (dat langdurig en chronisch zieke kinderen via internet aan het eigen school en klas verbindt), De Markt (open campus voor jongerenwelzijn) en ’t Weyerke (nursingtehuis voor permanente opvang van verkeersslachtoffers).
Om extra geld in het laatje te brengen worden originele 'Everts & Friends' t-shirts en petten verkocht (via o.a. www.evertsandfriends.be en op de belangrijkste BMB wedstrijden).
Tevens worden exclusieve VIP-arrangementen aangeboden. Een VIP-sponsorpakket (5 VIP-uitnodigingen + 5 banners of spandoeken langs het circuit) voor bedrijven kost 1.000 euro. Meer info op  www.evertsandfriends.be.
Supporters die er graag een weekendje van maken, kunnen overnachten in het exclusieve Carbon Hotel in het centrum van Genk. Speciale ‘Everts & Friends’ arrangementen via www.evertsandfriends.be