EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE
TOPEDITIE MET O.A. ANTONIO CAIROLI & JEFFREY HERLINGS 

Op zondag 21 juli 2013 – onze Nationale Feestdag – vindt op het circuit van de Horensbergdam te Genk de 8ste editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ plaats, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel.

Die dag zal Stefan Everts, tienvoudig wereldkampioen motorcross en momenteel aan de slag als Race Director bij KTM, nog één keer de strijd aangaan met z'n (ex-)collega's uit de MX1- en MX2-klasse.

Nu al kunnen we de deelname van de wereldkampioenen en WK-leiders Antonio Cairoli (MX1) en Jeffrey Herlings (MX2) bevestigen.

Bij de unieke 'Cyclo MX Race', waarbij een top motorcrosser en veldrijder samen een team vormen en elk op de eigen (motor)fiets twee estafetterondjes rijden, wordt het uitkijken naar o.a. Niels Albert en Bart Wellens.
Verwacht wordt dat nog grote kleppers uit de nationale en internationale sportwereld hun deelname aan de  ‘Everts & Friends Charity Race’ zullen bevestigen.
Net als bij de voorgaande edities is het wedstrijdprogramma bijzonder goed gevuld met reeksen voor ‘Mini’s’ (50cc), ‘Junior Stars’ (65cc), 'Future Stars' (85cc), 'GP Stars' (MX1/MX2/WMX), 'Fun Bikes' (brommers) en 'Golden Heroes' (oldtimers). Plus de unieke estafettereeks motorcross-cyclocross waarbij afwisselend een topper uit het motorcross en veldrijden het circuit wordt opgestuurd.
Ook naast het parcours zal er vanalles te beleven zijn. Het rennerskwartier en teamtrucks worden heel overzichtelijk opgesteld en er is een overdekte expo met (beroemde) klassieke crossmotoren, kinderanimatie (springkasteel, hindernissenparcours, trampolines, grime, clowns, mini-quads,…), paint ball en na afloop start een heus supportersfeest in de grote feesttent. Ook is er tijdens de pauze een handtekensessie met de bekende sporters.

Voor de eindwinnaar in de categorie 'Future Stars' is er de Stefan Everts wisseltrofee, een uit steen gekapte replicatie van het laatste luchtgekoelde motorblok, compleet met kickstarter en bougiekop, waarmee 'The Legend' reed.

Net als bij de vorige edities gaat de opbrengst van de 'Everts & Friends Charity Race' integraal naar door Stefan Everts geselecteerde goede doelen die zich voornamelijk richten naar kinderen en jongeren: 'Een Hart voor Limburg' (Koning Boudewijnstichting, met ‘Kopp Op!’ en G-Team Real FC Berg-Neeroeteren), Ter Heide (begeleidingscentrum voor personen met een ernstige of meervoudige verstandelijke handicap), MediClowns (ziekenhuisclowns), BKO-BLO Oosterlo (vrije kleuter- en basisschool voor buitengewoon onderwijs), Bednet (dat langdurig en chronisch zieke kinderen via internet aan het eigen school en klas verbindt), De Markt (open campus voor jongerenwelzijn) en ’t Weyerke (nursingtehuis voor permanente opvang van verkeersslachtoffers).
Om extra geld in het laatje te brengen worden originele 'Everts & Friends' t-shirts en petten verkocht (via o.a. www.evertsandfriends.be en op de belangrijkste BMB wedstrijden).
Tevens worden exclusieve VIP-arrangementen aangeboden. Een VIP-sponsorpakket (5 VIP-uitnodigingen + 5 banners of spandoeken langs het circuit) voor bedrijven kost 1.000 euro. Meer info op  www.evertsandfriends.be.