PERSBERICHT 7 – 1.9.2011

EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE
RECORDBEDRAG VAN BIJNA 52.000 EURO VOOR HET GOEDE DOEL

Op 21 juli werd op de Horensbergdam te Genk de 6de editie van de ‘Everts and Friends Charity Race’ gereden, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel.

Het werd een prachtige editie met sportief spektakel en een recordaantal toeschouwers op de tribunebanken en langs de omloop. Ondertussen genoten de kinderen en jongeren van de door Stefan Everts geselecteerde goede doelen van de aandacht van ‘The Legend’ en van een ontspannend dagje motorcross. Nu de ontvangsten en kosten precies gekend zijn, is bekend welk bedrag kan geschonken worden aan de verschillende goede doelen.

Ter Heide, een begeleidingscentrum voor bewoners met een ernstige of meervoudige verstandelijke handicap, ontvangt 18.000 euro.  

Fondatioun Kriibskrank Kanner krijgt een cheque van 9.000 euro. Het geld wordt besteed aan de renovatie en uitbreiding van het ouderhuis voor ernstig zieke kinderen in Laken.

Een Hart voor Limburg (Koning Boudewijnstichting) ontvangt drie cheques, met name voor het buitengewoon onderwijs De Buidtelberg (3.500 euro), het dagcentrum De Teuten (1.640 euro) en de Orthopedagogische Groep Limburg (1.500 euro).

De  Medi Clowns – zelf aanwezig op de Horensbergdam – ontvangen 3.500 euro ter ondersteuning van hun hospitaal- en huisbezoekjes aan zieke kinderen.

BuSO Tongelsbos, dat leerlingen met ASS, gedrags- en emotionele moeilijkheden opvangt, krijgt 9.702 euro.

Bednet, dat langdurig en chronisch zieke kinderen via internet aan de eigen school en klas verbindt, ontvangt een cheque van 3.000 euro.

De Molse jeugdinstelling De Markt tenslotte geniet een bijdrage van 2.000 euro.

Stefan Everts zelf is erg opgetogen met het resultaat: “Dit overtreft opnieuw mijn stoutste verwachtingen. De Charity Race was een voltreffer, zowel bij de veldrijders, motorcrossers, medewerkers als bij het publiek. De massa was op post en de kinderen en jongeren van de goede doelen beleefden een fantastische dag. Dat we nu zo’n mooi bedrag kunnen wegschenken doet me enorm veel deugd. Op dit succes – het evenement staat ondertussen als een huis – wil ik de volgende jaren verder bouwen.”

Everts & Friends en AMC Genk wensen bij deze nogmaals alle medewerkers, rijders, sponsors, media, toeschouwers en sympathisanten te bedanken voor hun bereidwillige medewerking aan de Charity Race. Volgend jaar is er opnieuw een Everts & Friends Charity Race. Alles wordt nu al in stelling gebracht om er een nog groter, leuker en nog steeds uniek motorcross- en familie-event van te maken voor het goede doel.