EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE
RECORDBEDRAG VAN 40.040 EURO VOOR HET GOEDE DOEL

Op 21 juli werd op de Horensbergdam te Genk de 5de editie van de ‘Everts and Friends Charity Race’ gereden, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel.

Het werd een prachtige editie met sportief spektakel en een massa toeschouwers op de tribunebanken en langs de omloop.

Ondertussen genoten de kinderen en jongeren van de door Stefan Everts geselecteerde goede doelen van de aandacht van ‘The Legend’ en van een ontspannend dagje motorcross.

Nu de ontvangsten en kosten precies gekend zijn, is bekend welk bedrag kan geschonken worden aan de verschillende goede doelen.

Ter Heide, een begeleidingscentrum voor bewoners met een ernstige of meervoudige verstandelijke handicap, ontvangt 16.500 euro. Het geld wordt aangewend voor een verbouwingsproject op de Campus van Zonhoven. 

Fondatioun Kriibskrank Kanner krijgt een cheque van 9.000 euro. Het geld wordt besteed aan de renovatie en uitbreiding van het ouderhuis voor ernstig zieke kinderen in Laken.

Een Hart voor Limburg ontvangt twee cheques (7.500 euro en 4.040 euro) voor het Buso St-Elisabeth in Peer/Wijchmaal. Met het geld wordt o.a. een ‘wereldtuin’ met hangmatten en jungleparcours ingericht. En workshops en uitstapjes in het kader van een groeigedicht georganiseerd.

De  Medi Clowns – zelf aanwezig op de Horensbergdam – tenslotte ontvangen 3.000 euro ter ondersteuning van hun hospitaal- en huisbezoekjes aan zieke kinderen.

Ook werden op 21 juli in Genk een aantal kinderen ontvangen in het kader van Make a Wish.

Stefan Everts zelf is erg opgetogen met het resultaat: “Dit overtreft mijn stoutste verwachtingen. De Charity Race was een hit, zowel bij rijders, medewerkers als publiek. De massa was op post en de kinderen en jongeren van de goede doelen beleefden een fantastische dag. Dat we nu zo’n mooi bedrag kunnen wegschenken doet me heel veel deugd”.

Everts & Friends en AMC Genk wensen bij deze nogmaals alle medewerkers, rijders, sponsors, media, toeschouwers en sympathisanten te bedanken voor hun bereidwillige medewerking aan de Charity Race. Volgend jaar is er opnieuw een Everts & Friends Charity Race. Alles wordt nu al in stelling gebracht om er een nog groter, leuker en nog steeds uniek motorcross- en familie-event van te maken voor het goede doel.