EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE: WK LEIDER ANTONIO CAIROLI COACHT SVEN NYS

Op woensdag 21 juli – onze Nationale Feestdag – vindt op het circuit van de Horensbergdam te Genk de 5de editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ plaats, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel.

Meervoudig cyclocross-kampioen Sven Nys maakt die dag zijn debuut op een crossmotor (bij de GP Stars, tussen de toppers uit de WK’s motorcross MX1 en MX2). Vermits Stefan Everts, als organisator en deelnemer aan bijna alle reeksen, amper tijd zal hebben om zich over Nys te ontfermen werd niemand minder dan regerend wereldkampioen en WK-leider Antonio Cairoli bereid gevonden om de veldrijder en mountainbiker te coachen.

Minder goed nieuws is er ondertussen over drievoudig Dakar-winnaar Cyril Despres. Hij werd zopas geopereerd aan de rechterpols na een val bij het mountainbiken en dient forfait te geven voor de ‘Everts & Friends Charity Race’. Ook André Vromans zal er door familiale omstandigheden helaas niet kunnen bij zijn.

Wel van de partij is generatiegenoot Ivan Van Den Broeck, in 1979 en 1980 nog deel uitmakend van het winnende Belgische team voor de Motorcross der Naties. Hij zal samen met o.a. Joël Robert, Sylvain Geboers en René Baeten Junior deelnemen aan de ereronde voor Golden Heroes.
EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE - PRAKTISCH

CHECK OOK ONZE COMPLEET VERNIEUWDE WEBSITE: WWW.EVERTSANDFRIENDS.BE
Hier vindt u alle praktische info, de meest recente deelnemerslijsten, wedstrijdprogramma,…