Na de geslaagde instapdagen van voorgaande jaren, wil K.M.C. Mol ook dit jaar en dit voor de vijftiende maal op rij en uniek in Vlaanderen, jongeren uit de streek laten kennismaken met diverse disciplines uit de motorsport.
Jongeren op een aangename, realistische en vooral verantwoorde manier kennis laten maken met motorcross als volwaardige (motor)sportdiscipline blijft de hoofddoelstelling van deze sportdag.

Motorcross is een zeer technische sport waarbij conditie, sporttechniek en motortechniek de drie belangrijke pijlers vormen. Daarom is het niet evident om van de sport te kunnen proeven zonder over voldoende materiaal te beschikken. Iedere beginner heeft persoonlijke begeleiding nodig alvorens de eerste rondjes te kunnen rijden.

Door jongeren te laten aanvoelen wat onze sporttak is, willen wij niet alleen respect afdwingen, maar ook een nieuw publiek laten kennismaken met deze spectaculaire en complete sportdiscipline.
De combinatie van een instapdag, gekoppeld aan een internationale motorcross wedstrijd biedt volgens ons een ideale achtergrond om dit doel te bereiken.

Op zaterdag 12 augustus 2017 verwelkomen wij, voor de vijftiende maal, alle geïnteresseerde jongeren tussen 11 en 16 jaar voor een gevulde en afwisselende sportdag.

Om nog meer jongeren de kans te geven om een fantastische sportdag te beleven, werd het aantal uitgebreid naar 50 jongeren die terecht kunnen op het befaamde circuit van ‘de Keiheuvel’ te Balen.

Nadat wij in 2008 met succes een sessie hadden toegevoegd voor een mindervaliden-groep van een twintigtal gehandicapten die gebruik maakten van een sidecar om als bakkenist met een ervaren sidecarpiloot een gedeelte van het officiële wedstrijdparcours af te leggen wordt voor deze groep ook in 2017 nog een extra dimensie toegevoegd.

Voor de sessie gehandicapten wordt in 2017 gekozen voor maximum 20 deelnemers + begeleiders en krijgen we weerom de directe medewerking van de Raad van Gehandicapten gemeente Balen, de Sport- en Jeugddienst gemeente Balen en de Sportdienst van de gemeente Mol.

De verschillende partners zijn druk in de weer om ook voor 2017 weer een fantastische dag te kunnen aanbieden. Wij rekenen opnieuw op een grote belangstelling en danken de verschillende instanties voor hun logistieke en/of financiële ondersteuning.

Wij danken hierbij voor hun bereidwillige medewerking:

De gemeente Balen                                
De gemeente Mol
G Sportfonds provincie Antwerpen
De V.M.B.B.
De Gemeentelijke Sportdienst Balen
De Gemeentelijke Sportdienst van Mol
De initiators-lesgevers van deze instapdag
Pepsi Cola
Het Rode Kruis