14-15 augustus 2021

Internationale Motorcross

Keiheuvel - BalenHet gaat druk worden op de Keiheuvel.

Althans zeker wat het aantal piloten betreft. Op woensdagavond hadden we meer dan 350 voorinschrijvingen. Het kan zijn dat er hier en daar in laatste instantie nog eentje gaat afhaken, maar U gaat véél piloten kunnen zien de 15 de.

De nieuwelingen 500 cc A zijn met 32. De minst bezette reeks is momenteel deze van de nieuwelingen B open: 28 stuks. De nieuwelingen C open komen met 33 crossers 2 reeksen van 14 minuten + 2 ronde betwisten. De laatste categorie der nieuwelingen, de 250 cc, zijn met liefst 46 piloten.

De Beloften, een gemengde categorie met crossers op een 125 cc of een 250 cc machine, hebben zich met 36 ingeschreven. Bij de juniors open en nationalen open waren er zoveel inschrijvingen dat men een extra reeks heeft moeten maken. Momenteel staan er 46 junioren op de lijst, 50 nationalen en bij de extra reeks is men met 16. Al kunnen hier nog wel wat verschuivingen plaats vinden.

Ten slotte komen we bij de categorie der internationalen. Zij betwisten elk 2 reeksen van 21 minuten + 1 ronde. En op het einde van de dag komen de beste nog eens tegen elkaar uit in een superfinale over 25 minuten plus 1 ronde. Bij de inters 250 cc komen we aan niet minder dan 41 deelnemers. Bij de inters 500 cc, die tevens strijden voor de Trofee Sylvain Geboers, tellen we 40 starters.

Het weer, de eindwinnaars in de diverse categorieën, de publieke opkomst, ... , we kunnen het op voorhand niet voorspellen. Van 2 dingen zijn we wel vrij zeker. De Keiheuvel zal er op zaterdag morgen piekfijn en biljart vlak bij liggen. Later op het weekend zal in ieder geval het circuit een metamorfose hebben ondergaan.

Hieronder nog een overzicht van de deelnemers in de categorieën der internationalen. Zoals eerder gemeld, zowel kwantiteit als kwaliteit zijn aanwezig.