14-15 augustus 2021

Internationale Motorcross

Keiheuvel - BalenZijn er nog crossers?

Spijtig genoeg zijn er in het verleden een aantal collega organisatoren geweest die zich terecht deze vraag stelden. Gelukkig mogen we volmondig 'ja' antwoorden op deze vraag. Wie even naar de lijst met voor inschrijvingen voor zaterdag en zondag kijkt kan niets anders concluderen.

Voorlopig beperken we ons tot de deelnemers op zaterdag. Hier zijn de voorinschrijvingen ondertussen afgesloten en kunnen we ons reeds een duidelijk beeld schetsen van het aantal deelnemers in de diverse reeksen.

Beginnen doen we met de kleinste. De animatie 50 en 65 cc zijn met 27. De nieuwelingen 65 cc en jeugd 65 cc BMB zijn met een paar meer: 29. De nieuwelingen 85 cc? 24 youngsters die de Keiheuvel gaan bestormen. Tot slot de juniors 85 cc, aspiranten en jeugd 85 cc BMB: 37 plaatsen aan het starthek bezet.

Maar niet enkel de jeugd krijgt startgelegenheid op zaterdag. Ook de dames willen de schoonste duin van de Kempen overmeesteren. De A's en B's rijden bij elkaar en komen samen aan 29 vertreksters. Gaan we voort met de experten. Ook zij zijn met A's en B's. 22 piloten eerlijk verdeeld over de twee groepen. Daglicenties (en pitbikes ?): 49. De streekpiloten zijn 'slechts' met 10. Allicht worden ze ingepast bij de één of andere reeks. Ook de quads zijn beperkt in aantal. 8, maar zij houden hun eigen reeks.

Tot slot krijgen we ook nog 2 reeksen voor oldtimers. De pré 95 en de twin shocks. De pré 95 zijn met zen 24. De twin shocks komen met 22 aan de start. Minstens 2 van de deelnemers in deze reeks waren ook in 1978 al van de partij op de Keiheuvel. 1978? Inderdaad, het jaar dat 1 van onze boegbeelden van de club afscheid nam als crosser.

Ook op zaterdag vinden we een aantal piloten terug die ooit nog aan WK's deelnamen. En niet enkel in het motorcrossen. In ieder geval komen we voor zaterdag aan ruim 270 voor ingeschreven piloten. Dat zijn er veel. En op zondag is de opkomst nog hoger. Het lijken wel aantallen uit de cross préhistorie.